Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Εκτοξεύεται η τιμή της βενζίνης, σε πάνω από 5 ευρώ το λίτρο

Κούβα: Εκτοξεύεται η τιμή της βενζίνης, σε πάνω από 5 ευρώ το λίτρο
Εν μέσω έντονης οικονομικής κρίσης η χώρα
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Κούβας γνωστοποίησε στους πολίτες ότι η τιμή της βενζίνης αυξάνεται κατά πάνω από πέντε φορές από τον Φεβρουάριο 2024, σε 132 πέσος (λίγο πάνω από 5 ευρώ) από 25 πέσος σήμερα (περίπου 1 ευρώ), σε μία προσπάθεια να μειώσει το έλλειμμα στην αγορά καυσίμων.
Επίσης θα αυξηθεί το κόστος του ντίζελ και άλλων τύπων καυσίμων.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση 25% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τους μεγάλους καταναλωτές σε κατοικημένες περιοχές, καθώς και αυξήσεις στο κόστος του φυσικού αερίου.
Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας ανέφερε ότι κυβέρνηση θα ανοίξει 29 νέα πρατήρια καυσίμων τα οποία θα δέχονται πληρωμές αποκλειστικά σε δολάρια ΗΠΑ, προκειμένου να συγκεντρώσει συνάλλαγμα για την αγορά καυσίμων στις διεθνείς αγορές.
Η Κούβα έχει πληγεί σκληρά από την οικονομική αναταραχή, η οποία αποδίδεται στην πανδημία του κορωνοϊού, στην αυστηροποίηση των αμερικανικών κυρώσεων τα τελευταία χρόνια και στις διαρθρωτικές αδυναμίες. Η αύξηση των τιμών έρχεται να προστεθεί στον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό και στους στάσιμους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων.
Καθώς η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές, τα τελευταία χρόνια υφίσταται όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα και καταναλωτικά αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης