Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Άλλο ένα «κανόνι» στην αγορά - Αίτηση πτώχευσης από την Galeria

Γερμανία: Άλλο ένα «κανόνι» στην αγορά - Αίτηση πτώχευσης από την Galeria
Είναι η τρίτη φορά που η Galeria καταθέτει αίτηση αφερεγγυότητας τα τελευταία χρόνια.
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται το ντόμινο μετά την κατάρρευση της εταιρείας ακινήτων Signa, καθώς ο θυγατρικός όμιλος πολυκαταστημάτων Galeria Karstadt Kaufhof στη Γερμανία, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.
Η Galeria αναζητά νέο ιδιοκτήτη μετά την κατάρρευση της Signa, της αφερέγγυας αυτοκρατορίας ακινήτων με έδρα την Αυστρία, η οποία έχει γίνει το μεγαλύτερο θύμα μέχρι στιγμής στην κρίση ακινήτων στην Ευρώπη. Είναι η τρίτη φορά που η Galeria, με 15.000 εργαζόμενους, καταθέτει αίτηση αφερεγγυότητας τα τελευταία χρόνια. Μετά την πανδημία και την αύξηση του ενεργειακού κόστους, αυτή τη φορά τα προβλήματα της Galeria προέρχονται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Signa, η οποία είχε δεσμευτεί να παράσχει στη Galeria 200 εκατ. ευρώ, μια πληρωμή που πλέον φαντάζει απίθανη.
Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία χαρτοφυλακίου της Signa, ένας όμιλος περίπου 1.000 εταιρειών, με έργα και καταστήματα υψηλού προφίλ σε όλη τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία και μερίδιο στο Chrysler Building της Νέας Υόρκης, κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας στα τέλη του περασμένου έτους με χρέος περίπου 5 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης