Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ποιος είναι ο Gabriel Attal, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Γαλλία: Ποιος είναι ο Gabriel Attal, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός της Γαλλίας
Έγινε υφυπουργός Παιδείας, υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Δημοσίων Εσόδων, υπουργός Παιδείας εδώ και έξι μήνες
Σχετικά Άρθρα
Ο 34χρονος Gabriel Attal που αντικατέστησε την Élisabeth Borne είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας και ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος σε αυτό το αξίωμα .
Πρόκειται για τον νεότερο σε ηλικία -34 ετών- πρωθυπουργό που αποκτά η Γαλλία, ο οποίος ωστόσο έχει αναλάβει ήδη κρίσιμα χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση του Emmanuel Macron και ήταν ο δημοφιλέστερος υπουργός του.
«Στον Macron οφείλει τα πάντα», είπε ο ίδιος.
Έγινε υφυπουργός Παιδείας, υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, αναπληρωτής υπουργός Δημοσίων Εσόδων, υπουργός Παιδείας εδώ και έξι μήνες.
Πλέον, πρωθυπουργός της Γαλλίας.
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα το 2016 για να υποστηρίξει την προεδρική υποψηφιότητα του τότε υπουργού Οικονομίας Emmanuel Macron.
Μετά τη νίκη του νυν προέδρου το 2017, ο απόφοιτος της φημισμένης Αλσατικής Σχολής του Παρισιού, εξελέγη βουλευτής σ’ ένα φέουδο της δεξιάς στην περιφέρεια Ο-ντε-Σεν, στα προάστια του Παρισιού.
Ο ίδιος έχει κατά κάποιο τρόπο τα ίδια στοιχεία που έφερε ο Macron και πολλοί λένε ότι είναι μια «πολιτική απομίμηση» του.
Ήταν το στενό περιβάλλον του προέδρου όταν αυτός κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία, το 2017.
Κατάγεται από το Παρίσι, ενώ η μητέρα του είναι αριστοκρατικής καταγωγής.
Ο πατέρας του ήταν παραγωγός του κινηματογράφου και δικηγόρος, ενώ απεβίωσε το 2015.
Ο Gabriel έγινε γνωστός όταν υπεραμύνθηκε ότι του έκαναν bullying στο σχολείο, κατηγορώντας τον για ομοφυλοφιλία.
Ανοιχτά ομοφυλόφιλος, δεν θέλησε ποτέ να μιλήσει γι’ αυτό μέχρι πρόσφατα, όταν μίλησε και για τη σχολική παρενόχληση γενικότερα.
Μίλησε, ακόμη, για τον αντισημιτισμό, διότι ο πατέρας του ήταν Εβραίος στην καταγωγή.
Εκτιμάται ότι οι δημοσκοπήσεις τον αναδεικνύουν ως τον δημοφιλέστερο, αφού εκφράζει ανοιχτά ότι είναι ευάλωτος, αποδεχόμενος ορισμένα βιώματα του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης