Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νότια Κορέα απαγορεύει δια νόμου τη σφαγή σκύλων για κατανάλωση του κρέατος

Η Νότια Κορέα απαγορεύει δια νόμου τη σφαγή σκύλων για κατανάλωση του κρέατος
Σύμφωνα με τον νόμο, η εκτροφή ή η σφαγή σκύλων για κατανάλωση θα απαγορευθεί όπως επίσης και η διανομή ή η πώληση κρέατος σκύλου. Όσοι εντοπιστούν να παρανομούν θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης
Η Νότια Κορέα ψήφισε έναν νέο νόμο, ο οποίος έχει στόχο να τερματίσει τη σφαγή και την πώληση σκύλων για το κρέας τους έως το 2027.
Ο νέος νόμος στοχεύει να τερματίσει τη μακραίωνη πρακτική της κατανάλωσης κρέατος σκύλου. Σύμφωνα με τον νόμο, η εκτροφή ή η σφαγή σκύλων για κατανάλωση θα απαγορευθεί όπως επίσης και η διανομή ή η πώληση κρέατος σκύλου. Όσοι εντοπιστούν να παρανομούν θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης.
Η ποινή για όσους σφάζουν τα σκυλιά για το κρέας τους είναι έως και τρία χρόνια, ενώ όσοι εκτρέφουν σκυλιά για κρέας ή πουλάνε κρέας σκύλου θα μπορούσαν να εκτίσουν το πολύ δύο χρόνια ποινή φυλάκισης. Ωστόσο, η ίδια η κατανάλωση κρέατος σκύλου δεν θα είναι παράνομη, σύμφωνα με τον νέο νόμο.
Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ σε τρία χρόνια, δίνοντας σε κτηνοτρόφους και στους ιδιοκτήτες εστιατορίων που εμπλέκονται σε ανάλογες σφαγές και εμπορία κρέατος σκύλου, να βρουν εναλλακτικές πηγές απασχόλησης και εισοδήματος. Επίσης, θα πρέπει να υποβάλουν ένα σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση των επιχειρήσεών τους στις τοπικές αρχές τους.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει πλήρως τους κτηνοτρόφους κρέατος σκύλων, τους κρεοπώλες και τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, των οποίων οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν, αν και οι λεπτομέρειες για το τι αποζημίωση θα προσφερθεί δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί. Σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, η Νότια Κορέα είχε περίπου 1.600 εστιατόρια με κρέας σκύλου και 1.150 φάρμες σκύλων το 2023.
Το «boshintang», θεωρείται λιχουδιά μεταξύ ορισμένων ηλικιωμένων Νοτιοκορεατών, αλλά το κρέας δεν είναι πλέον δημοφιλές στους νέους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης