Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Mυστική συνάντηση G7, παγκόσμιου Νότου και Ουκρανίας στη Σαουδική Αραβία

Bloomberg: Mυστική συνάντηση G7, παγκόσμιου Νότου και Ουκρανίας στη Σαουδική Αραβία
Η G7 και οι χώρες του παγκόσμιου Νότου πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση με το Κίεβο στο Ριάντ
Άκαρπη απέβη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε απόλυτη μυστικότητα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας εκπροσώπων της Ουκρανίας, των δυτικών χωρών και του παγκόσμιου Νότου για τη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Kατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας «ζήτησαν υποστήριξη για διαπραγματεύσεις του Κιέβου με τη Ρωσία».
Ταυτόχρονα, η Ουκρανία και οι χώρες της G7 συνέχισαν να «αντιστέκονται στις εκκλήσεις του παγκόσμιου Νότου να υπάρξουν απευθείας συνομιλίες με τη Ρωσία» για αυτό το θέμα.
Σημειώνεται ότι ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν η Σαουδική Αραβία, η Ινδία και η Τουρκία, η Κίνα, η Βραζιλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν έστειλαν εκπροσώπους τους.
Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής της G20 στα μέσα Νοεμβρίου 2022, ο Zelensky είπε ότι το Κίεβο έχει το δικό του «σχέδιο για την επίτευξη ειρήνης», που αποτελείται από 10 σημεία.
Μεταξύ αυτών είναι η εξασφάλιση πυρηνικής, επισιτιστικής και ενεργειακής ασφάλειας, η ανταλλαγή «κρατουμένων» σύμφωνα με τη φόρμουλα «όλοι για όλους» και η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης