Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρίκη για την Ουκρανία: Η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί τα «διπλά θανατηφόρα» UAV, Shahed-238 Kamikaze – Φωτο - ντοκουμέντο

Φρίκη για την Ουκρανία: Η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί τα «διπλά θανατηφόρα» UAV, Shahed-238 Kamikaze – Φωτο - ντοκουμέντο
Στα μέσα Δεκεμβρίου 2023, υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Μόσχα είχε ξεκινήσει την παραγωγή μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του Shahed 136
Με τη Ρωσία να εντείνει τις εναέριες επιθέσεις της στην Ουκρανία μέρα με τη μέρα, υπάρχουν πλέον ισχυρές ενδείξεις ότι ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη - καμικάζι Shahed-238 ώστε να χτυπήσει σφοδρά στόχους, εντός της Ουκρανίας.
Το Shahed-238 ακολουθεί χρονικά και αποτελεί τη συνέχεια στο drone καμικάζι Shahed-136 που αποκτήθηκε από το Ιράν και χρησιμοποιείται για περισσότερο από ένα χρόνο στο μέτωπο.
Η χρήση του Shahed-238, ωστόσο, έχει μια συγκεκριμένη ομοιότητα με τη χρήση του Shahed-136 από τη Ρωσία τον περασμένο χειμώνα, όταν στόχευε τις ενεργειακές υποδομές της χώρας και άφησε ουσιαστικά τις περισσότερες περιοχές της Ουκρανίας στο σκοτάδι.
Οι αναφορές περί χρήσεως τους, έγιναν για πρώτη φορά στις 8 Ιανουαρίου από ορισμένους ουκρανούς στρατιωτικούς μπλόγκερ που μετέδωσαν τις πληροφορίες σε κανάλι του Telegram, που φέρεται να διευθύνεται από Ουκρανό αξιωματικό.
Όπως φαίνεται στις παρακάτω εικόνες, τα συντρίμμια του drone φαίνεται να περιλαμβάνουν πολλά τμήματα του βασικού του σώματος.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού ακριβώς εντοπίστηκε το drone.
Επιπλέον, ούτε η ουκρανική ούτε η ρωσική πλευρά έχουν επιβεβαιώσει την έναρξη επιχειρήσεων από το εν λόγω αεροσκάφος - καμικάζι τύπου Shahed.
Στα μέσα Δεκεμβρίου 2023, ωστόσο, υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Μόσχα είχε ξεκινήσει την παραγωγή μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του Shahed 136, η οποία θα τροφοδοτείτο με κινητήρα τζετ. 

GDWIc3XWUAEnmgq.jpegGDWIc3YWsAAwD97.jpeg
F_UPWozWUAA8JXW.jpeg

Τρόμος στους Ουκρανούς από τη χρήση του πρώτου Geranium με κινητήρα τζετ - Αγγίζουν ταχύτητα άνω των 550 χλμ/ώρα


Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά στο έδαφος της Ουκρανίας, καταγράφηκε επίθεση από επιθετικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) «Geran» εξοπλισμένη με κινητήρα τζετ, που αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 500 km/h.
Ουκρανικές πηγές γνωστοποίησαν το συμβάν, δείχνοντας τα συντρίμμια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Πηγές πληροφοριών της Ουκρανίας έδειξαν φωτογραφίες από τα συντρίμμια του drone.
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας τροποποίησης του UAV είναι ο κινητήρας τζετ, που χαρακτηρίζεται με τον δείκτη «MJ» (jet), σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις με τον δείκτη «M».
Οι ειδικοί έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι οι κινητήρες αεριωθουμένων αυξάνουν σημαντικά την ταχύτητα των Geraniums. Έτσι, ενώ η ταχύτητα των μοντέλων με κινητήρες πρώτης γενιάς έφτανε τα 180-200 km/h, οι νέες τροποποιήσεις μπορούν να φτάσουν τα 450-600 km/h, ωστόσο, αυτό μειώνει την εμβέλεια πτήσης τους.
Η νέα έκδοσης jet του UAV Geranium μπορεί να σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, η οποία αναμφίβολα θα προκαλέσει ανησυχία στην ουκρανική πλευρά καθώς η αναχαίτιση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.
Η απόφαση να αυξηθεί η ταχύτητα του Geranium είναι στρατηγικής σημασίας για την Μόσχα, μιας και ελαχιστοποιεί την ικανότητα του εχθρού να αναχαιτίσει αποτελεσματικά το drone.

d4ec9aeb5ffa99b8acfa44a1d7f8bda5_XL.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης