Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί χτυπούν τις πόλεις μας με πυρομαχικά διασποράς - Θα φροντίσουμε να ξεφορτωθούμε αυτόν τον κίνδυνο

Peskov (Ρωσία): Οι Ουκρανοί χτυπούν τις πόλεις μας με πυρομαχικά διασποράς - Θα φροντίσουμε να ξεφορτωθούμε αυτόν τον κίνδυνο
«Το καθεστώς του Κιέβου δεν πτοείται να βομβαρδίσει πολιτικούς στόχους, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς» τονίζει ο Peskov
Η Ρωσία λαμβάνει μέτρα για να εξαλείψει την απειλή των ουκρανικών βομβαρδισμών σε πόλεις, δήλωσε την Τρίτη (9/1) ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, ο Peskov εξήγησε ότι η Ρωσία συνεχίζει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση» στην Ουκρανία ακριβώς για το σκοπό αυτό.
«Ο στρατός μας θα συνεχίσει να κάνει τα πάντα για να ελαχιστοποιήσει αυτόν τον κίνδυνο πρώτα και μετά να τον ξεφορτωθεί εντελώς. Μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για το σκοπό αυτό. Το καθεστώς του Κιέβου δεν πτοείται να βομβαρδίσει πολιτικούς στόχους, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς, πυροβολισμοί στο κέντρο της πόλης, όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.
Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η Ουκρανία βομβαρδίζει τη Ρωσία με όπλα που παρέχουν οι δυτικές χώρες.
«Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι στην επικράτειά μας και σε πολιτικά αντικείμενα, στο κέντρο της πόλης του Belgorod την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εκτοξεύονται συνεχώς οβίδες και πύραυλοι, τα οποία παράγονται στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Ας μην το ξεχνάμε αυτό» τόνισε σχετικά.
Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει πρόσφατα η μία την άλλη για εντατικοποίηση αεροπορικών επιθέσεων.
Την 1η Ιανουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα αφήσει «ένα έγκλημα αυτού του είδους» να μείνει ατιμώρητο, μετά από μια άνευ προηγουμένου επιδρομή στη ρωσική πόλη Belgorod, η οποία σκότωσε 25 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους, μια ημέρα αφότου το Κίεβο ανακοίνωσε ότι τη Μόσχα εκτόξευσε πυραύλους και drones σε πόλεις της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης