Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία θα συνεχίσει τον αποκλεισμό σημείων ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία

Η Φινλανδία θα συνεχίσει τον αποκλεισμό σημείων ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία
Ένας πιθανός λόγος για την παράταση της απαγόρευσης είναι οι πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία μπορεί να επιτρέψει σε μεγάλους αριθμούς αιτούντων άσυλο να περάσουν τα σύνορα προς τη Φινλανδία εάν ανοίξει τα σημεία ελέγχου
Η φινλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να διατηρήσει κλειστά τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία, παρά τη λήξη της διορίας της σχετικής απόφασης για κλείσιμο των συνόρων στις 15 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, επικαλούμενη πηγές.
Οι φινλανδικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν την απαγόρευση των συνόρων με τη Ρωσία, γεγονός που η χώρα αποδίδει στη συνεχιζόμενη «ρωσική υβριδική απειλή».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση για το θέμα αυτό, αλλά η κυβέρνηση επιδιώκει να βρει νομική βάση για την απόφασή της.
Ένας πιθανός λόγος για την παράταση της απαγόρευσης είναι οι πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία μπορεί να επιτρέψει σε μεγάλους αριθμούς αιτούντων άσυλο να περάσουν τα σύνορα προς τη Φινλανδία εάν ανοίξει τα σημεία ελέγχου.
Τον Νοέμβριο, λόγω της εισροής μεταναστών, η Φινλανδία έκλεισε ήδη όλα τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσία.
Ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinistö είπε στη συνέχεια ότι η εισροή μεταναστών προκλήθηκε από Ρώσους συνοριοφύλακες, αποκαλώντας το γεγονός ως την «εκδίκηση του Κρεμλίνου» για την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι αρνούνται τέτοιους ισχυρισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης