Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την κατασκευή μιας νέας στρατιωτικής βάσης στην Okinawa

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την κατασκευή μιας νέας στρατιωτικής βάσης στην Okinawa
Τα σχέδια για τη μετακίνηση της βάσης Futenma προκάλεσαν διαμαρτυρίες σε τοπικό επίπεδο και περιβαλλοντικές ανησυχίες για την καταστροφή των κοραλλιογενών υφάλων
Στην Okinawa, προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν αρχίσει για την κατασκευή μιας νέας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης κοντά στην πόλη Nago.
Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στη μετεγκατάσταση της βάσης Futenma, που βρίσκεται στο ίδιο νησί. Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι ιαπωνικές αρχές έλαβαν για πρώτη φορά το δικαίωμα να εγκρίνουν την κατασκευή μιας νέας βάσης  στην Okinawa. Αναμένεται ότι από τις 12 Ιανουαρίου, το Υπουργείο Άμυνας θα αρχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση του εδάφους στην περιοχή του κόλπου Oula.
Η κατασκευαστική ήδη εγκαταστήσει  μια προστατευτική ταινία για την πρόληψη της ρύπανσης της θάλασσας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Η μετεγκατάσταση της βάσης Futenma έχει στιγματιστεί από τις πολυάριθμες αγωγές μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της Νομαρχίας της Okinawa, επιβραδύνοντας έτσι την κατασκευή της. Σύμφωνα με διμερείς συμφωνίες του 2013, η μεταφορά της βάσης έπρεπε να γίνει το 2022 ή αργότερα, αλλά αυτό απαιτεί τη μεταφορά της βάσης από το Ginowan στο Henoko.
Ο νομός Okinawa έχει επανειλημμένα πάει στο δικαστήριο, καθυστερώντας την έναρξη της κατασκευής.
Η νομαρχία έχασε πρόσφατα στα δικαστήρια και αναγκάστηκε να εγκρίνει τις εργασίες σταθεροποίησης του εδάφους.
Ο κυβερνήτης της Okinawa Ντάνι Ταμάκι άσκησε έφεση κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την έναρξη των εργασιών.
Τα σχέδια για τη μετακίνηση της βάσης Futenma προκάλεσαν διαμαρτυρίες σε τοπικό επίπεδο και περιβαλλοντικές ανησυχίες για την καταστροφή των κοραλλιογενών υφάλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης