Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύποπτη έκθεση hedge fund οδηγεί σε κατάρρευση 40% τη μετοχή της ισπανικής Grifols

Ύποπτη έκθεση hedge fund οδηγεί σε κατάρρευση 40% τη μετοχή της ισπανικής Grifols
Οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν λίγες ημέρες αφότου η εταιρεία συμφώνησε να πωλήσει ~20% του μετοχικού της μεριδίου στη Shanghai RAAS στην Haier Group
Οι μετοχές της ισπανικής Grifols σημείωσαν βουτιά 40% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές την Τρίτη, αφού το hedge fund Gotham City Research ισχυρίστηκε ότι η ισπανική εταιρεία θεραπευτικών προϊόντων πλάσματος "χειραγώγησε" τα στοιχεία χρέους και EBITDA για να μειώσει "τεχνητά" τη μόχλευση.
Ενώ η αναφερόμενη μόχλευση της εταιρείας με έδρα τη Βαρκελώνη είναι 6x, η Gotham City Research ισχυρίζεται ότι θα έπρεπε να είναι πιο κοντά στο 10x-13x.
"Εάν η εκτίμησή μας για την πραγματική μόχλευση της Grifols είναι σωστή, η GRF θα αντιμετωπίσει σημαντικά υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης", ανέφερε.
Ως αποτέλεσμα, πιστεύει ότι οι μετοχές της εταιρείας "είναι μη επενδύσιμες, πιθανότατα μηδενικές".

"Ψευδείς πληροφορίες"

Σε καταγγελία προς τη ρυθμιστική αρχή του χρηματιστηρίου, η Grifols (GRFS) αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, σημειώνοντας ότι η έκθεση της Gotham City ήταν "ψευδείς πληροφορίες" και "κερδοσκοπία".
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι γνωστοποίησε όλες τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν σχετικά με την έκθεση "με το υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας και διαφάνειας".
Σύμφωνα με το Reuters, η ρυθμιστική αρχή της ισπανικής αγοράς, η CNMV, έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την έκθεση της Gotham City.
Ο οργανισμός δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την Grifols (GRFS) για την απόκτηση των απαραίτητων στοιχείων.
Οι ισχυρισμοί εμφανίστηκαν λίγες ημέρες αφότου η εταιρεία συμφώνησε να πωλήσει ~20% του μετοχικού της μεριδίου στη Shanghai RAAS στην Haier Group έναντι περίπου 1,8 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης