Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στους Ουκρανούς από τη χρήση του πρώτου Geranium με κινητήρα τζετ - Αγγίζουν ταχύτητα άνω των 550 χλμ/ώρα

Τρόμος στους Ουκρανούς από τη χρήση του πρώτου Geranium με κινητήρα τζετ - Αγγίζουν ταχύτητα άνω των 550 χλμ/ώρα
Η απόφαση να αυξηθεί η ταχύτητα του Geranium είναι στρατηγικής σημασίας για την Μόσχα, μιας και ελαχιστοποιεί την ικανότητα του εχθρού να αναχαιτίσει αποτελεσματικά το drone
Για πρώτη φορά στο έδαφος της Ουκρανίας, καταγράφηκε επίθεση από επιθετικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) «Geran» εξοπλισμένη με κινητήρα τζετ, που αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 500 km/h.
Ουκρανικές πηγές γνωστοποίησαν το συμβάν, δείχνοντας τα συντρίμμια ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους.
Πηγές πληροφοριών της Ουκρανίας έδειξαν φωτογραφίες από τα συντρίμμια του drone.
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας τροποποίησης του UAV είναι ο κινητήρας τζετ, που χαρακτηρίζεται με τον δείκτη «MJ» (jet), σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις με τον δείκτη «M».
Οι ειδικοί έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι οι κινητήρες αεριωθουμένων αυξάνουν σημαντικά την ταχύτητα των Geraniums. Έτσι, ενώ η ταχύτητα των μοντέλων με κινητήρες πρώτης γενιάς έφτανε τα 180-200 km/h, οι νέες τροποποιήσεις μπορούν να φτάσουν τα 450-600 km/h, ωστόσο, αυτό μειώνει την εμβέλεια πτήσης τους.
Η νέα έκδοσης jet του UAV Geranium μπορεί να σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη στη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, η οποία αναμφίβολα θα προκαλέσει ανησυχία στην ουκρανική πλευρά καθώς η αναχαίτιση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.
Η απόφαση να αυξηθεί η ταχύτητα του Geranium είναι στρατηγικής σημασίας για την Μόσχα, μιας και ελαχιστοποιεί την ικανότητα του εχθρού να αναχαιτίσει αποτελεσματικά το drone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης