Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία σκοπεύει να προμηθεύσει στην Ουκρανία με επιπλέον 85 πυραύλους κρουζ SCALP-EG

Η Γαλλία σκοπεύει να προμηθεύσει στην Ουκρανία με επιπλέον 85 πυραύλους κρουζ SCALP-EG
Σύμφωνα με τη Le Figaro, η Γαλλία σχεδιάζει να προμηθεύσει την Ουκρανία με 85 πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς SCALP-EG
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αναμένουν σημαντική ενίσχυση του οπλοστασίου τους χάρη στις προμήθειες που θα σταλούν από τη Γαλλία.
Σύμφωνα με τη Le Figaro, η Γαλλία σχεδιάζει να προμηθεύσει την Ουκρανία με 85 πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς SCALP-EG.
Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι είναι ανάλογοι της ισχύος των βρετανικών πυραύλων Storm Shadow και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τον ουκρανικό στρατό.
Οι παραδόσεις πυραύλων SCALP-EG θα αποτελέσουν σημαντική ενίσχυση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δημιουργώντας μια πρόσθετη απειλή.
Ωστόσο, για τη Ρωσία η εν λόγω κίνηση, αποτελεί παραβίαση των «κόκκινων γραμμών», όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές.
Οι πύραυλοι SCALP-EG, πανομοιότυποι με το Storm Shadow, έχουν προσαρμοστεί ώστε αν χρησιμοποιηθούν με ουκρανικά βομβαρδιστικά τύπου Su-24. Παρά τις επανειλημμένες καταστροφές των αεροσκαφών, συνεχίζουν να παραμένουν σε υπηρεσία από την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
Επιπλέον, η Ουκρανία ελπίζει στην απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει ακόμη πιο ισχυρούς πυραύλους Taurus, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα, ωστόσο, η Γερμανία δήλωσε ότι αυτό δεν θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης