Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφαγή Ουκρανών: Νεκροί πάνω από 215.000 στρατιώτες το 2023 – Shoigu: Έχουμε τη στρατιωτική πρωτοβουλία

Σφαγή Ουκρανών: Νεκροί πάνω από 215.000 στρατιώτες το 2023 – Shoigu: Έχουμε τη στρατιωτική πρωτοβουλία
Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να επιτυγχάνει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης
Πάνω από 215.000 είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2023 όπως υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Sergei Shoigu.
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο Shoigu υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του 2023 ο ουκρανικός στρατός μετρά πάνω από 215.000 νεκρούς στρατιώτες και περισσότερες από 28.000 κατεστραμμένες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού.

Κρέας… για σφαγή οι Ουκρανοί

«Με την υποκίνηση των Δυτικών, το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να οδηγεί τους στρατιώτες του σε σφαγή και αναζητά διαρκώς τρόπους για να αναπληρώσει τις δυνάμεις του.
Αυτό προφανώς και δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στο στρατιωτικό μέτωπο, απλά θα παρατείνει τη στρατιωτική σύγκρουση» είπε ο Shoigu, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να επιτυγχάνει σταθερά τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Δεν έχουν πόρους

«Διατηρούμε τη στρατηγική πρωτοβουλία σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής μάχης» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, αναφέροντας πως την ίδια στιγμή, τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετωπίζουν εξάντληση των πόρων και δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης.

Σε υψηλή ετοιμότητα για τα πυρηνικά όπλα

Επιπλέον, ο Shoigu υπογράμμισε πως ένα από τα βασικά καθήκοντα για το 2024 είναι η διατήρηση της ύψιστης ετοιμότητας όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα.
«Θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε τον στρατό και το ναυτικό με τα πιο σύγχρονα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτών που βασίζονται σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και νέες φυσικές αρχές».

Προμήθεια όπλων

Όπως είπε, το θπουργείο Άμυνας θα επικεντρωθεί στον πλήρη εφοδιασμό των στρατευμάτων που συμμετέχουν στην ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Θα αυξήσουμε την προμήθεια των πιο δημοφιλών μοντέλων.
Θα σχηματίσουμε μια σειριακή σειρά μη drones, από εξαιρετικά μικρά έως ικανά να προκαλέσουν μια ισχυρή επίθεση» τόνισε ο Shoigu, επισημαίνοντας πως στα άμεσα σχέδια είναι η βελτίωση των επικοινωνιών, η αύξηση της αποτελεσματικότητας της αναγνώρισης και του προσδιορισμού στόχων καθώς και η ενίσχυση της αεράμυνας και των δορυφορικών ικανοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης