Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποστάσεις Κίνας από τον πόλεμο στην Ουκρανία - Δεν στηρίζουμε κανέναν… - Ορόσημο οι συναντήσεις Xi - Putin

Αποστάσεις Κίνας από τον πόλεμο στην Ουκρανία - Δεν στηρίζουμε κανέναν… - Ορόσημο οι συναντήσεις Xi - Putin
Υποστηρίζουμε την επίλυση της ουκρανικής κρίσης μέσω συνομιλιών είπε ο ΥΠΕΞ της Κίνας
Αποστάσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία κρατά η Κίνα, με τον Κινέζο ΥΠΕΞ Wang Yi να υποστηρίζει πως το Πεκίνο δεν στηρίζει καμία από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και πως από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ της επίλυσης της κρίσης μέσω συνομιλιών.
«Αν και διευκολύνουμε την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών και την αποκατάσταση της ειρήνης, προετοιμαζόμαστε ενεργά έτσι ώστε να μην πάρουμε το μέρος καμίας πλευράς και φιλοδοξούμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί αποκλειστικά μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών» υπογράμμισε ο Wang Yi, αναφέροντας πως η Κίνα προσπαθεί να επιλυθεί η κρίση με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.
Όπως είπε, η Κίνα ουδέποτε επιχείρησε να αποκομίσει οποιοδήποτε κέρδος από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ορόσημο οι συναντήσεις Xi - Putin

Αναφερόμενος στα ορόσημα της εξωτερικής πολιτικής της Κίνας για το 2023 ο Wang Yi είπε ότι ένα από αυτά ήταν οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Κίνας, Xi Jinping και της Ρωσίας, Vladimir Putin.
«Θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε στη συνολική στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, υποστηρίζοντας το παγκόσμιο κίνημα προς την πολυπολικότητα και προωθώντας τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης