Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκαρισμένοι οι Αμερικανοί με την προεκλογική ρητορική του Biden – Αποκαλεί τον Trump ναζιστή

Σοκαρισμένοι οι Αμερικανοί με την προεκλογική ρητορική του Biden – Αποκαλεί τον Trump ναζιστή
Ο Biden κατηγόρησε τον Donald Trump ότι «απηχεί την ίδια ακριβώς γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στη ναζιστική Γερμανία»
Σε επικίνδυνα μονοπάτια φαίνεται ότι διολισθαίνει η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, ο οποίος και επικαλείται πλέον το φόβο για να πείσει τους Αμερικανούς να τον ψηφίσουν.
Ο Biden, ενδεδυμένος με την αρετή του Επαναστατικού Πολέμου, «απαίτησε» από τους Αμερικανούς να τρέμουν φοβισμένοι με την προοπτική του τερματισμού της βασιλείας του.
Ο Biden επικαλέστηκε την τρίτη επέτειο από τη σύγκρουση στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου για να ζητήσει ουσιαστικά την λευκή ψήφο στις προεδρικές εκλογές του 2024.
Μάλιστα, θέλει να μετατρέψει τις εκλογές του Νοεμβρίου σε δημοψήφισμα για τον Αδόλφο Χίτλερ.
Ο Biden καυχήθηκε: «Είμαστε ακόμα ένα έθνος που δεν δίνει στο μίσος ασφαλές λιμάνι».
Λίγα λεπτά πριν από αυτόν τον ενθουσιώδη ισχυρισμό, ο Biden κατηγόρησε τον Donald Trump ότι «απηχεί την ίδια ακριβώς γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στη ναζιστική Γερμανία».
Πριν από μερικές εβδομάδες, η εκστρατεία του Biden δημοσίευσε μια γραφική παράσταση στο Twitter συγκρίνοντας τη ρητορική του Trump και του Χίτλερ.
Ο Biden ταύτιζε συνεχώς τη δημοκρατία με την ελευθερία.
Και ό,τι είναι καλό για τη δημοκρατία είναι «αρκετά κοντά στο κυβερνητικό του έργο» και στην ελευθερία.

Εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης

Ο Biden αμέλησε να εξηγήσει γιατί το όραμά του για τη δημοκρατία δικαιολογεί τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστολή της ελευθερίας του λόγου για τους αντιπάλους του.
Στις 4 Ιουλίου, ο ομοσπονδιακός δικαστής Terry Doughty καταδίκασε την κυβέρνηση Biden για «την πιο μαζική επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών» και ένα ομοσπονδιακό εφετείο καταδίκασε την ομάδα Biden για «καταστολή εκατομμυρίων αναρτήσεων για την ελευθερία του λόγου από Αμερικανούς πολίτες». —κυρίως από συντηρητικούς και Ρεπουμπλικάνους.
Ένα άλλο κλειδί για το όραμα του Biden για τη δημοκρατία είναι ότι ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να φυλακίζει διαδηλωτές που του αντιτάχθηκαν.
Ο Biden πρόβαλε τους αριθμούς υποθέσεων από τις 6 Ιανουαρίου: «Από εκείνη την ημέρα έχουν κατηγορηθεί περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι για την επίθεση στην πρωτεύουσα, και σχεδόν 900 από αυτούς έχουν καταδικαστεί με περισσότερα από 840 χρόνια στη φυλακή».
Ο Biden αμέλησε να παραθέσει τη βομβιστική έκθεση της Washington Post σήμερα, η οποία αποκαλύπτει ότι μεγάλος αριθμός από τις κατηγορίες της 6ης Ιανουαρίου ήταν ανούσιες υποθέσεις.
Οι ομοσπονδιακοί δικαστές έχουν απορρίψει τις απαιτήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Biden για καταδίκη σχεδόν στο 90% των υποθέσεων της 6ης Ιανουαρίου - ένα εκπληκτικό ρεκόρ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να ακυρώσεις πολλές από τις υποθέσεις.
Περισσότερες από 320 από τις καταδίκες εναντίον διαδηλωτών εξαρτώνται από μια παράξενη ερμηνεία του νόμου Sarbanes-Oxley του 2002 που θεσπίστηκε αφού οι εταιρείες κατέστρεψαν έγγραφα που αναζητούσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
«Η μέση ποινή για όσους καταδικάστηκαν για παρεμπόδιση μιας επίσημης διαδικασίας ήταν 39 μήνες», ανέφερε η Post.
Στην πραγματικότητα, το FBI του Biden κατατάσσει ήδη όλους τους ανθρώπους που συνελήφθησαν για αδικήματα σύγκρουσης στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου ως εγχώριους τρομοκράτες - ακόμη και άτομα που συνελήφθησαν για «παρέλαση χωρίς άδεια».
Το FBI υποθέτει ότι οποιοσδήποτε Αμερικανός ύποπτος υποστήριξε τις διαδηλώσεις της 6ης Ιανουαρίου 2021 έχασε τα συνταγματικά του δικαιώματα.

Οι απειλές

Ο Biden κατηγόρησε τον Trump ως τον «Αρνητή των Εκλογών», ένα νέο αδίκημα που δεν έχει κωδικοποιηθεί ακόμη στους νόμους.
Ο Biden προειδοποίησε ότι ο Trump αποτελούσε θανάσιμη απειλή τόσο για την ελευθερία όσο και για τη δημοκρατία.
Και ότι ο Biden είναι η εκδοχή του «Φύλακα της Δημοκρατίας» όπου οι ψηφοφόροι επιτρέπεται να ψηφίζουν μόνο για υποψηφίους που εγκρίνει αυτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης