Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ian Bremmer (Eurasia Group): Η Ουκρανία θα χάσει και άλλα εδάφη και μέσα στην απελπισία της θα παρασύρει το ΝΑΤΟ

Ian Bremmer (Eurasia Group): Η Ουκρανία θα χάσει και άλλα εδάφη και μέσα στην απελπισία της θα παρασύρει το ΝΑΤΟ
Οι εδαφικές απώλειες της Ουκρανίας μπορεί να είναι μόνιμες και θα αυξηθούν λέει ο επικεφαλής του Eurasia Group
Η Ουκρανία μπορεί να χάσει μεγάλα εδάφη μέσα στο 2024 και, από απελπισία, θα προσπαθήσει να παρασύρει το ΝΑΤΟ σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Ian Bremmer, διευθυντής του Eurasia Group, σε άρθρο του για το βρετανικό περιοδικό Time.
«Η Ουκρανία θα χωριστεί πραγματικά σε μέρη το 2024…
Οι εδαφικές της απώλειες μπορεί να είναι μόνιμες και επίσης θα αυξηθούν»
Ο Ian Bremmer σημείωσε ότι η μείωση της πολιτικής και υλικής υποστήριξης των ΗΠΑ ήταν ένα «συντριπτικό πλήγμα» για την Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη του, ακόμη και οι προοπτικές για ευρωπαϊκή βοήθεια προς το Κίεβο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια.
Η απότομη μείωση της υλικής υποστήριξης από τη Δύση και η απελπιστική έλλειψη ανθρώπων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας φέρνουν την Ουκρανία σε δύσκολη κατάσταση, σημείωσε ο Ian Bremmer.
«Το Κίεβο θα αναλάβει μεγάλα στρατιωτικά ρίσκα το 2024, συμπεριλαμβανομένων νέων επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος, που θα προκαλέσουν πρωτοφανή ρωσικά αντίποινα και θα μπορούσαν να παρασύρουν το ΝΑΤΟ σε σύγκρουση», φοβάται ο Ian Bremmer.
Νωρίτερα, το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News δημοσίευσε πρόβλεψη για την εξέλιξη της κατάστασης στην Ουκρανία. Ανέφερε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει στην επίθεση το 2024 και να καταλάβει την Οδησσό και ολόκληρη την ακτή της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης