Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές από τον Netanyahu: Θα μετατρέψουμε τον Λίβανο σε μία απέραντη Γάζα - Να μη μας υποτιμά η Hezbollah

Απειλές από τον Netanyahu: Θα μετατρέψουμε τον Λίβανο σε μία απέραντη Γάζα - Να μη μας υποτιμά η Hezbollah
«Έχουμε δώσει στη Hezbollah ένα παράδειγμα για το τι συνέβη στους φίλους της στο νότο», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benkamin Netanyahu προειδοποίησε σήμερα (8/1) τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Hezbollah να μην υποτιμά τον ισραηλινό στρατό εν μέσω ανταλλαγής διασυνοριακών πυρών του IDF με τους μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης.
«Η Hezbollah έκανε ένα σοβαρό λάθος μαζί μας το 2006 και το κάνει ξανά τώρα. Νομίζει ότι είμαστε αδύναμοι σαν ιστός αράχνης και τώρα βλέπει τι είδους αράχνη [σ.σ. αναφέρεται σε σκωπτικό σχόλιο του ηγέτη της Hezbollah, Nasrallah] είμαστε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ καθώς συνάντησε στρατιώτες στον οικισμό Kiryat Shmona στο βόρειο τμήμα Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επαναφέρει την ασφάλεια στο βορρά, και σας λέω ότι αυτή είναι η πολιτική μου», σημείωσε ο Netanyahu.
«Έχουμε δώσει στη Hezbollah ένα παράδειγμα για το τι συνέβη στους φίλους της στο νότο», υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην καταστροφική επίθεση του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.
«Αυτό θα συμβεί εδώ στο βορρά. Θα κάνουμε τα πάντα για να επαναφέρουμε την ασφάλεια», επεξήγησε.
Σημειώνεται ότι ο ανώτερος ηγέτης της Hezbollah, Wissam al-Hassan σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Χιρμπέ Σελμ στο νότιο Λίβανο.
Η Hezbollah και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίουυ
Η δολοφονία του ανώτερου ηγέτη της Χαμάς, Saleh al-Arouri στη Βηρυτό έχει πυροδοτήσει νέους φόβους για κλιμάκωση.
Ο al-Arouri σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την περασμένη εβδομάδα, αλλά το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει αν βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης