Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομολογία ήττας από τον Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Η Ρωσία θα επικρατήσει στο πεδίο, αν η Δύση σταματήσει να μας ενισχύει

Ομολογία ήττας από τον Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Η Ρωσία θα επικρατήσει στο πεδίο, αν η Δύση σταματήσει να μας ενισχύει
Η Ρωσία θα μπορέσει να πετύχει στο πεδίο της μάχης και να σπάσει την πρώτη γραμμή» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Η Ρωσία θα επιτύχει στο πεδίο της μάχης εάν οι δυτικές χώρες αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία, δήλωσε σε μία πρωτοφανή ομολογία ήττας, σε συνέντευξή του ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba, στην ισπανική εφημερίδα El País .
«Εάν κάποιος αποφασίσει να αναβάλει ή να αποσύρει την υποστήριξη τώρα λόγω έλλειψης πόρων, η Ρωσία θα μπορέσει να πετύχει στο πεδίο της μάχης και να σπάσει την πρώτη γραμμή» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κάνει ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.
Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει ότι, παρά τις μεγάλες απώλειες, το Κίεβο δεν έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την απουσία οιασδήποτε επιτυχίας στο πεδίο μάχης, οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν επανειλημμένα το ΝΑΤΟ για ανεπαρκείς προμήθειες, με τους αξιωματούχους της συμμαχίας να απαντούν, διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα απαραίτητα είχαν μεταφερθεί στο Κίεβο.
Τον Δεκέμβριο του 2023, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, οι ηγέτες της κοινότητας απέτυχαν να επιλύσουν το ζήτημα της διάθεσης 50 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ουκρανία σύμφωνα με το τετραετές πρόγραμμα στήριξης της χώρας, ενώ ούτε Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι ακόμη έτοιμο να εγκρίνει βοήθεια 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης