Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η κυβέρνηση Meloni εθνικοποιεί τη μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας

Ιταλία: Η κυβέρνηση Meloni εθνικοποιεί τη μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας
Κόντρα στο ρεύμα η Ιταλίδα πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Η ιταλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αποκτήσει το πλειοψηφικό μερίδιο της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της χώρας, στον απόηχο της σύγκρουσης με τον μέτοχο πλειοψηφίας, την εταιρεία Arcelor Mittal, για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης της βιομηχανίας -η Arcelor Mittal απέρριψε το αίτημα να συνεισφέρει με νέα κεφάλαια.
Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Giorgia Meloni‎‎ συμφώνησε να αυξήσει το μερίδιό της στην Acciaierie d'Italia στο 66% από 38%, με ένεση 320 εκατ. ευρώ φρέσκου κεφαλαίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.
Το μέλλον του πρώην εργοστασίου της Ilva στοιχειώνει διαδοχικές ιταλικές κυβερνήσεις από το 2012, όταν η χαλυβουργία τέθηκε υπό ειδική διαχείριση και ξεκίνησε σχετική έρευνα. Έπειτα, πυροδοτήθηκε μια κρίση που είχε αποτέλεσμα την κατάρρευση της παραγωγής χάλυβα, εγείροντας θέματα βιωσιμότητας της επιχείρησης και θέτοντας ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον των 10.000 εργαζομένων της.
Η κρίση έγινε αισθητή κυρίως στον Τάραντα, στον ιταλικό νότο, όπου εδρεύει το κύριο εργοστάσιο. Οι δικαστικές αρχές, επίσης, έχουν συνδέσει τα τοπικά χαλυβουργεία με υψηλά ποσοστά καρκίνου και αυξημένα επίπεδα εκπομπών διοξινών στην περιοχή.
Η απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Acciaierie d'Italia ανατρέπει την τάση της δεξιάς κυβέρνησης υπό την Giorgia Meloni‎‎ προς την ιδιωτικοποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Το υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, έδωσε πράσινο φως για την πώληση της ναυαρχίδας των αερομεταφορών ITA Airways και του δικτύου τηλεφωνίας Telecom Italia, καθώς και για τη διάθεση μεριδίου στην Banca Monte dei Paschi di Siena.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης