Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden εξακολουθεί να έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στον υπουργό Άμυνας

ΗΠΑ: Ο Biden εξακολουθεί να έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στον υπουργό Άμυνας
Δεν είχε ενημερώσει για την εισαγωγή του σε νοσοκομείο
Σχετικά Άρθρα
Ψήφο εμπιστοσύνης εξακολουθεί να δίνει στον υπουργό Άμυνας Lloyd Austin, ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η καθυστερημένη ενημέρωση από πλευράς του επικεφαλής του Πενταγώνου για την εισαγωγή του σε νοσοκομείο.
Ο Lloyd Austin εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed την 1η Ιανουαρίου αλλά επί μέρες δεν είχε ενημερώσει για τη νοσηλεία του ακόμη και τον πρόεδρο Μπάιντεν.
Ο Joe Biden «εξακολουθεί να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Austin», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre, σε δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον 81χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο στο ταξίδι του στη Νότια Καρολίνα.
Όπως είπε, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον κ. Austin το Σάββατο 6/1 και εκτίμησε το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας «ανέλαβε πλήρως την ευθύνη» για το ότι δεν ενημέρωσε τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη νοσηλεία του.
«Δεν υπάρχει σχέδιο για οτιδήποτε άλλο εκτός της παραμονής του υπουργού Όστιν στη θέση του», διευκρίνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Kirby.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος θεωρείται φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του 2024, υποστήριξε χθες Κυριακή 7/1 ότι ο κ. Austin θα πρέπει να αποπεμφθεί για «ανάρμοστη επαγγελματική συμπεριφορά και επικίνδυνη παραμέληση καθηκόντων».
«Απουσίαζε επί μία εβδομάδα και κανείς, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού του, του ανέντιμου Joe Biden, δεν είχε ιδέα για το πού βρισκόταν ή πού θα μπορούσε να βρίσκεται», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης