Τελευταία Νέα
Διεθνή

Henry: «Είχα κατάθλιψη σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου - Έκλαιγα κάθε μέρα»

Henry: «Είχα κατάθλιψη σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου - Έκλαιγα κάθε μέρα»
Henry: Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου και στους άλλους, επειδή η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει όσα είχα να πω

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Henry που αποκάλυψε σε συνέντευξή του, ότι έδινε μάχη με την κατάθλιψη, όσο έπαιζε ποδόσφαιρο, με τον ίδιο να λέει ότι «έλεγα ψέματα στον εαυτό μου και στους άλλους, επειδή η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει όσα είχα να πω».
Ο θρύλος της Άρσεναλ μιλώντας στο podcast «The Diary of a CEO» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε, αλλά και στη δύσκολη σχέση που είχε με τον πατέρα του.
«Είχα κατάθλιψη σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Το ήξερα; Όχι. Έκανα κάτι για αυτό; Προφανώς και όχι. Είχα προσαρμοστεί με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου και στους άλλους, επειδή η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει όσα είχα να πω. Ήξερα ότι μού έλεγα ψέματα αλλά φρόντιζα αυτά τα συναισθήματα να μη βγαίνουν προς τα έξω, έβαζα την κάπα μου» είπε χαρακτηριστικά ο Τιερί Ανρί 

 

Και πρόσθεσε ακόμα ότι: «Συνηθίζουμε να αποφεύγουμε και να μην αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, αυτό κάνουμε πάντα. Προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα για να μην τα σκεφτόμαστε. Αλλά κατά τη διάρκεια του Covid είπα: "Γιατί τα αποφεύγεις; Τι κάνεις; Ήμουν μόνος και δεν έβλεπα τα παιδιά μου. Έτσι διαπίστωσα τι σημαίνει να είσαι ευάλωτος, ενσυναίσθηση, κλάμα. Έκλαιγα κάθε μέρα χωρίς λόγο, απλά πλάνταξα στο κλάμα. Σου λένε από μικρός "Μην είσαι έτσι, μη δείχνεις ότι είσαι ευάλωτος. Αν κλάψεις τι θα νομίζουν οι άλλοι;», συνέχισε και έπειτα μίλησε για τη δύσκολη σχέση με τον μπαμπά του».
Σε άλλο σημείο αποκάλυψε πως: «Όταν ήμουν μικρός δεν ένιωσα αγάπη και στοργή. Την πρώτη φορά που ο πατέρας μου με πήρε αγκαλιά είπε: "Αυτό το παιδί θα γίνει σπουδαίος ποδοσφαιριστής". Και από τότε η επιτυχία μου ήταν προγραμματισμένη. Ο πατέρας μου πήρε τον έλεγχο του σώματός μου και ήταν δύσκολο. Μια μέρα παίξαμε έναν αγώνα, ήμουν 13 και κερδίσαμε 6-0. Έβαλα όλα τα γκολ αλλά πάντα τον ένοιαζε αυτό που δεν έκανα: "Έχασες αυτό το κοντρόλ ή αυτή τη σέντρα". Αυτό μπορεί είτε να σε διαλύσει, είτε να σε σφυρηλατήσει. Εγώ αποφάσισα να με σφυρηλατήσει, αλλά δεν ήταν εύκολο». 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης