Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνδρας βρήκε στον κήπο του το κομμάτι του αεροπλάνου που αποκολλήθηκε από το αεροπλάνο της Alaska Airlines

Άνδρας βρήκε στον κήπο του το κομμάτι του αεροπλάνου που αποκολλήθηκε από το αεροπλάνο της Alaska Airlines
Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση την Παρασκευή, αφού άνοιξε μια τρύπα στο πλάι του αεροσκάφους τύπου Boeing 737 Max 9 που εκτελούσε πτήση 171 επιβατών από το Πόρτλαντ του Όρεγκον στο Οντάριο της Καλιφόρνια

Ένας δάσκαλος βρήκε στον κήπο του, μέρος του τμήματος που αποκολλήθηκε από το αεροπλάνο της Αlaska Airlines, κατά την διάρκεια της εφιαλτικής πτήσης που έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από τις αρχές και είδηση σε όλο τον κόσμο.
Οι πιλότοι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση την Παρασκευή, αφού άνοιξε μια τρύπα στο πλάι του αεροσκάφους τύπου Boeing 737 Max 9 που εκτελούσε πτήση 171 επιβατών από το Πόρτλαντ του Όρεγκον στο Οντάριο της Καλιφόρνια.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) αναφέρει ότι το πώμα του πάνελ με παράθυρο στην άτρακτο που αποκολλήθηκε και δημιουργήθηκε η τρύπα, έχει πλέον ανακτηθεί από έναν δάσκαλο στο Πόρτλαντ.
Το εξάρτημα είναι ένα «βασικό στοιχείο που λείπει», σύμφωνα με την πρόεδρο του NTSB Τζένιφερ Χόμεντι, για να προσδιοριστεί γιατί συνέβη το ατύχημα.

«Ήμασταν πολύ τυχεροί που δεν κατέληξε σε κάτι πιο τραγικό»

Νέο στοιχεία βγαίνουν στο φως, καθώς το περιστατικό φέρεται να συνέβη αφού οι πιλότοι ανέφεραν προειδοποιητικές σημάνσεις σχετικά με την πίεση στην καμπίνα του αεροπλάνου,, σε τρεις προηγούμενες πτήσεις του ίδιου μοντέλου τζετ – μία τον Δεκέμβριο και δύο τον Ιανουάριο.
Υπήρχαν επίσης τέσσερις ασυνόδευτοι ανήλικοι στην πτήση, δήλωσε η Χόμεντι, με τις «ηρωικές» αεροσυνοδούς να διασφαλίζουν ότι είχαν φορέσει τις μάσκες οξυγόνου, αναφέρει το ρεπορτάζ του Skynews.
Περιέγραψε επίσης μια οδυνηρή εικόνα του περιστατικού, με την πόρτα βάρους 27 κιλών να ανατινάζεται από το πλάι του αεροσκάφους και να προκαλεί ταχεία αποσυμπίεση στο εσωτερικό του αεροπλάνου, το οποίο ευτυχώς δεν είχε φτάσει σε μεγάλο ύψος.
Η δύναμη της αποσυμπίεσης οδήγησε στο να ανοίξει ακόμα και η πόρτα του πιλοτηρίου, ενώ το πλήρωμα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους πιλότους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης