Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απρόσμενο άλμα 3,7% στις εξαγωγές τον Νοέμβριο 2023 - Τεχνική βελτίωση, όχι ουσιαστική ανάκαμψη

Γερμανία: Απρόσμενο άλμα 3,7% στις εξαγωγές τον Νοέμβριο 2023 - Τεχνική βελτίωση, όχι ουσιαστική ανάκαμψη
Το εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 20,4 δισ. ευρώ
Αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι γερμανικές εξαγωγές τον Νοέμβριο, καθώς η ζήτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε ραγδαία, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας τη Δευτέρα.
Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,7% τον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Το αποτέλεσμα ακολούθησε την πρόβλεψη για αύξηση 0,3% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τεχνική η βελτίωση

"Αν και μια αύξηση είναι καλύτερη από μια ακόμη μείωση, αυτές οι βελτιώσεις του Νοεμβρίου είναι μια τεχνική βελτίωση μετά από μια μακρά περίοδο απογοητευτικών στοιχείων και όχι σημάδια ουσιαστικής στροφής", δήλωσε ο Carsten Brzeski, παγκόσμιος επικεφαλής μακροοικονομικών της ING.
Οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,9% από τον Οκτώβριο, ανέφερε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για αύξηση 0,2%.
Οι εξαγωγές προς τις χώρες της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 5,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εξαγωγές προς χώρες εκτός ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,8%, ανέφερε η υπηρεσία.
Οι τριβές στην αλυσίδα εφοδιασμού, η πιο κατακερματισμένη παγκόσμια οικονομία και η Κίνα που από δυναμικός εξαγωγικός προορισμός μετατρέπεται σε ανταγωνιστή, είναι παράγοντες που επιβαρύνουν τον γερμανικό εξαγωγικό τομέα, δήλωσε ο Brzeski.
Η παύση της παγκόσμιας ζήτησης και ο πόλεμος στη Γάζα με τις εντάσεις στη διώρυγα του Σουέζ επιδεινώνουν τα διαρθρωτικά προβλήματα, τόνισε.
"Όπως και η υπόλοιπη γερμανική οικονομία, οι εξαγωγές παραμένουν κολλημένες στη ζώνη του λυκόφωτος μεταξύ ύφεσης και στασιμότητας", δήλωσε ο Brzeski.
Το εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 20,4 δισ. ευρώ (22,3 δισ. δολάρια) τον Νοέμβριο, έναντι πλεονάσματος 17,7 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης