Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στις ΗΠΑ με τη νοσηλεία του Υπ. Άμυνας Lloyd Austin – Δεν ενημέρωσε ούτε τον Biden, σκληρή κριτική από όλους τους Ρεπουμπλικάνους

Σάλος στις ΗΠΑ με τη νοσηλεία του Υπ. Άμυνας Lloyd Austin – Δεν ενημέρωσε ούτε τον Biden, σκληρή κριτική από όλους τους Ρεπουμπλικάνους
Ο Austin εισήχθη στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά λόγω επιπλοκών από μια χειρουργική επέμβαση, αλλά ο Biden δεν ενημερώθηκε
Έντονη κριτική δέχεται τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Lloyd Austin, καθώς ουδείς γνώριζε, ούτε ακόμη και ο πρόεδρος Joe Biden, ότι νοσηλευόταν στην εντατική.
Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken, και η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας, Kathleen Hicks, δεν γνώριζαν σχετικά με την πολυήμερη παραμονή του Austin στο νοσοκομείο.
Ο Austin εισήχθη στο νοσοκομείο την Πρωτοχρονιά λόγω επιπλοκών από μια χειρουργική επέμβαση, αλλά ο Biden δεν ενημερώθηκε ότι ο πολιτικός αρχηγός του στρατού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, όταν του είπε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.
Ο Austin παραμένει νοσηλευόμενος στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed "αλλά αναρρώνει και είναι σε καλή διάθεση", δήλωσε ο Υποστράτηγος Pat Ryder, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου.
Το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα πάρει εξιτήριο, είπε ο Ryder.

Στην εντατική ο Υπ. Άμυνας

Ο Austin νοσηλεύτηκε μετά από μια προαιρετική ιατρική διαδικασία που είχε στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ βρισκόταν σε άδεια, είπε ο Ryder.
Επέστρεψε στο σπίτι την επόμενη μέρα, αλλά το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου «άρχισε να νιώθει έντονους πόνους» και μεταφέρθηκε στον Walter Reed με ασθενοφόρο.
«Τοποθετήθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου για να διασφαλιστεί η άμεση πρόσβαση λόγω των ιατρικών του αναγκών, αλλά στη συνέχεια παρέμεινε σε αυτή τη θέση εν μέρει λόγω του χώρου του νοσοκομείου και της ιδιωτικότητας», είπε ο Ryder.
Η Hicks, η οποία αναλαμβάνει ορισμένες από τις ευθύνες του Austin στις 2 Ιανουαρίου, δεν ήξερε ότι ήταν επειδή ο Austin νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, είπαν στο CNN δύο αξιωματούχοι της άμυνας.
Η Hicks βρισκόταν σε διακοπές στο Πουέρτο Ρίκο εκείνη την περίοδο και δεν ενημερώθηκε για τη νοσηλεία του Austin μέχρι το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.
Ο Blinken, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σε συνέντευξη Τύπου στο Κατάρ την Κυριακή, είπε ότι «δεν γνώριζε» το ιατρικό ζήτημα του Austin εκείνη την εποχή.
«Μίλησα με τον Lloyd το περασμένο Σαββατοκύριακο πριν από αυτό το περιστατικό και ξέρω ότι έχει εκδώσει μια δήλωση για το θέμα», είπε ο Blinken.

Σκληρή κριτική

Οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Mike Pence, άσκησαν σκληρή κριτική στο Austin.
«Πιστεύω ότι ο αμερικανικός λαός έχει το δικαίωμα να γνωρίζει για την ιατρική του κατάσταση», είπε ο Pence στο CNN, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του Austin ως «παράλειψη καθήκοντος».
Ο Pence είπε ότι εύχεται στο Austin περαστικά, αλλά είπε ότι η έλλειψη διαφάνειας ήταν «εντελώς απαράδεκτη».
Ο γερουσιαστής Roger Wicker, ο υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, εξέφρασε παρόμοια συναισθήματα σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.
«Χαίρομαι που ακούω ότι ο υπουργός Austin είναι σε καλή κατάσταση και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση.
Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι το Υπουργείο Άμυνας εσκεμμένα απέκρυψε την ιατρική κατάσταση του Υπουργού Άμυνας για μέρες. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε ο Ρεπουμπλικανός του Μισισιπή.
Ο Wicker είπε ότι η έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τη νοσηλεία του Austin «διαβρώνει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Biden».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης