Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus (Γερμανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα συστήματα αεράμυνας

Focus (Γερμανικό ΜΜΕ): Η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα συστήματα αεράμυνας
Τα συστήματα αεράμυνας έχουν ένα σοβαρό αδύναμο σημείο, καθώς όλα τα συστήματα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι πύραυλοι που χρειάζονται είναι εξαιρετικά σπάνιοι
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με πυραύλους για συστήματα αεράμυνας, γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus.
Τα συστήματα αεράμυνας έχουν ένα σοβαρό αδύναμο σημείο, καθώς όλα τα συστήματα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: οι πύραυλοι που χρειάζονται είναι εξαιρετικά σπάνιοι.
Ακόμη και σοβιετικά πυρομαχικά αγοράζονται στη Δύση, για παράδειγμα, στη Βουλγαρία και τη Σλοβακία».
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Yuriy Ignat, εκπρόσωπο της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η Ουκρανία δεν παράγει ανεξάρτητα πυρομαχικά για αεράμυνα και απαιτούνται μεγάλες ποσότητες για την κατάρριψη πυραύλων και drones.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι οι σύγχρονοι δυτικοί πύραυλοι, για παράδειγμα, για το σύστημα αεράμυνας Patriot, είναι πολύ ακριβοί και παράγονται αργά, και πρακτικά δεν υπάρχει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε το Focus.
Όλα αυτά φέρνουν την Ουκρανία σε δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας την απειλή νέων μαζικών ρωσικών επιθέσεων.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι οι επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία θα μειωθούν».
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν 41 πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα , συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, αεροδρόμια και αποθήκες όπλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης