Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yuri Lutsenko (Πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει 500.000 στρατιώτες

Yuri Lutsenko (Πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός έχει χάσει 500.000 στρατιώτες
Οι 500.000 απώλειες για τις οποίες γίνεται λόγος τώρα, αν χωριστούν σε μήνες, είναι 30.000 το μήνα λέει ο Ουκρανός πρώην γενικός εισαγγελέας
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες (νεκρούς και σοβαρά τραυματίες) από την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία (24/2/2022) και η δημοσίευση αυτών των πληροφοριών θα είναι σοκ για τον πληθυσμό, αποκάλυψε ο Yuri Lutsenko πρώην γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας.
«Πιστεύω ότι πρέπει να αναφέρουν τον αριθμό των νεκρών Ουκρανών.
Ξέρω ότι δεν το θέλουν αυτό και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ναι, θα είναι σοκ».
Σύμφωνα με τον Lutsenko, το Κίεβο χάνει αρκετές δεκάδες χιλιάδες μαχητές κάθε μήνα και γι' αυτό ο ουκρανικός στρατός ζήτησε την επιστράτευση σχεδόν 500.000 ανθρώπων.
«Πρέπει να πούμε ειλικρινά ότι οι 500.000 απώλειες για τις οποίες γίνεται λόγος τώρα, αν χωριστούν σε μήνες, είναι 30.000 το μήνα, και τότε θα καταλάβουμε περίπου τι συμβαίνει στο μέτωπο».
Ο Yuri Lutsenko εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν αυτές τις πληροφορίες στον πληθυσμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης