Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gallant (Υπουργείο Άμυνας): Αυτό είναι το σχέδιο του Ισραήλ για την Γάζα μεταπολεμικά

Gallant (Υπουργείο Άμυνας): Αυτό είναι το σχέδιο του Ισραήλ για την Γάζα μεταπολεμικά
Επισήμανε ότι η Hamas δεν πρόκειται να ασκεί έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας και ότι οι Ισραηλινοί δεν πρόκειται να έχουν κανένα είδος εξουσίας στη ζωή των πολιτών στη Γάζα.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant δημοσιοποίησε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 ένα προκαταρκτικό πλαίσιο για πρώτη φορά με μερικές ιδέες για το τι ελπίζουν να κάνουν οι Ισραηλινοί όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα με τη Hamas.
Το πρώτο μέρος αυτών των σημείων ήταν ότι η Hamas δεν θα ασκεί κανένα έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας και ότι οι Ισραηλινοί δεν πρόκειται να έχουν κανένα είδος εξουσίας στη ζωή των πολιτών στη Γάζα.
Στην πραγματικότητα, θα είναι ένα είδος παλαιστινιακής οντότητας όπου θα ασκεί κυριαρχία αφού οι κάτοικοι της Γάζας είναι Παλαιστίνιοι.
Ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για αυτό: Ότι οποιαδήποτε ομάδα παλαιστινιακή σκοπεύει να αναλάβει την εξουσία δεν μπορεί να είναι εχθρική προς το Ισραήλ.
Κάτι άλλο που ανέφερε ήταν ότι δεν θα υπάρχει μεταφορά Ισραηλινών πολιτών [στη Γάζα], αναφερόμενος στους παράνομους εποικισμούς.
Ωστόσο, επισήμανε ότι οι Ισραηλινοί διατηρούν το δικαίωμα για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, που σημαίνει ότι θα μπορούν να εισέρχονται στη Γάζα όποτε θέλουν, παρόμοια με αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη σε καθημερινή βάση.
Για το θέμα της ανοικοδόμησης και της αποκατάστασης της Γάζας μεταπολεμικά, επισήμανε ότι θα είναι υπεύθυνος ένας συνασπισμός διεθνών παραγόντων, όπως αραβικά κράτη, ευρωπαϊκά κράτη και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι.
Για το θέμα των συνόρων είπε ότι το Ισραήλ θα ασκεί ισχυρή εποπτεία.
Η Γάζα βρίσκεται υπό έντονο ισραηλινό αποκλεισμό, όχι μόνο από τα χερσαία σύνορα αλλά και από τον αέρα και τη θάλασσα.
Έτσι, οι Ισραηλινοί ίσως εξακολουθούν να ελπίζουν να διατηρήσουν αυτό το καθεστώς μεταπολεμικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης