Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Όχι στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας

ΗΠΑ: Όχι στην εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας
Oι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, δήλωσε ο Antony Blinken
Οι ΗΠΑ απορρίπτουν δηλώσεις Ισραηλινών αξιωματούχων που ζητούν εκδίωξη Παλαιστινίων από τη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken στις 7 Ιανουαρίου 2023.
«Απορρίπτουμε δηλώσεις ορισμένων Ισραηλινών υπουργών και νομοθετών που ζητούν επανεγκατάσταση Παλαιστινίων έξω από τη Γάζα», δήλωσε ο Blinken κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Mohammed Bin Hamad Al-Thani.
Σημείωσε ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία είχαν ήδη αντιταχθεί στις δηλώσεις των ισραηλινών αρχών σχετικά με την ανάγκη έξωσης των Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, Josep Borrell, καταδίκασε τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir και του υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich σχετικά με την επανεγκατάσταση των κατοίκων της Γάζας.
Οι Ben-Gvir και Smotrich έχουν εκφράσει επανειλημμένα θέσεις υπέρ της αποχώρησης των Παλαιστινίων από τη Γάζα,  -  κατά τη γνώμη τους, οι Ισραηλινοί έποικοι θα πρέπει νε μετεγκατασταθούν εκεί.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, μια ενημερωμένη πηγή είπε στο RIA Novosti ότι η ισραηλινή κυβέρνηση σχεδιάζει να επανεγκαταστήσει σημαντικό αριθμό Παλαιστινίων από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο με το πρόσχημα της διασφάλισης της ασφάλειάς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης