Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στους 110 οι δημοσιογράφοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου

Στους 110 οι δημοσιογράφοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου
Μέλη του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera του Κατάρ ήταν τα τελευταία θύματα των ισραηλινών επιδρομών στον παλαιστινιακό θύλακα
Σχεδόν 110 δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων 11 γυναίκες, σκοτώθηκαν ενώ εκτελούσαν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την κλιμάκωση της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού κινήματος Hamas, ανέφερε το τμήμα σχέσεων με τα ΜΜΕ στη Γάζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024.
Σύμφωνα με την έκθεση, «ο αριθμός των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν από την αρχή του πολέμου στη Γάζα έφτασε τους 109».
Μέλη του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera του Κατάρ ήταν τα τελευταία θύματα των ισραηλινών επιδρομών στον παλαιστινιακό θύλακα.
Σύμφωνα με την αιγυπτιακή πύλη ειδήσεων Al-Youm as-Sabia, υπάρχουν τουλάχιστον 11 γυναίκες μεταξύ των εργαζομένων στον Τύπο που πέθαναν στη Γάζα: όλες ήταν δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ για διάφορα τηλεοπτικά κανάλια που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των ισραηλινών επιδρομών.
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκε απότομα μετά την εισβολή μαχητών της Hamas από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.
Η Hamas έκανε την επίθεση ως απάντηση στις ισραηλινές ενέργειες εναντίον του τζαμιού Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ κήρυξε πλήρη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση εκεί.
Το Ισραήλ χτυπά επίσης τμήματα του Λιβάνου και της Συρίας ως αντίποινα για τους βομβαρδισμούς που προέρχονται από αυτές τις χώρες.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τη Hamas για παραβίαση της εκεχειρίας που ίσχυε από τις 24 Νοεμβρίου και είπε ότι οι εχθροπραξίες θα επαναληφθούν στη Λωρίδα της Γάζας.
Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες για την τελευταία κλιμάκωση της κατάστασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης