Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η παγκόσμια elite χτυπά τον Elon Musk: Η WSJ τον χαρακτηρίζει χρήστη ναρκωτικών επικαλούμενη... ανώνυμες πηγές

Γιατί η παγκόσμια elite χτυπά τον Elon Musk: Η WSJ τον χαρακτηρίζει χρήστη ναρκωτικών επικαλούμενη... ανώνυμες πηγές
Ο Musk φέρεται να θέτει σε κίνδυνο περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται από επενδυτές, καθώς και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Μία… εντελώς ύποπτη αν και ερμηνευσιμη επίθεση από το παγκόσμιο κατεστημένο δέχεται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο επειδή έχει έμπρακτα δείξει ότι δεν αποδέχεται την woke – φιλελευθερη ιδεολογία της κυρίαρχης ελίτ.
Δημοσίευμα  της Wall Street Journal που συντάχθηκε με την επίκληση ανώνυμων πηγών, επιχειρεί να αμαυρώσει το προφίλ του Elon Musk και να πλήξει τις αποφάσεις που λαμβάνει για τις παγκόσμιες εταιρίες του «Tesla», «SpaceX», «X», χαρακτηρίζοντάς τον, ούτε λίγο ούτε πολύ... ναρκομανή!
Επιχειρείται να πληγεί τόσο το κύρος του ως δημόσιας προσωπικότητας που εκφράζει σαφείς πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις αλλά και ως ανθρώπου της αγοράς. 
Πως κάνει χρήση παράνομων ναρκωτικών σε πάρτι σε όλο τον κόσμο όπου παραβρίσκεται και εμφανίζεται υπό επήρεια σε εκδηλώσεις, γεγονός που ανησυχεί τα στελέχη και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών του.
Ο 52χρονος δισεκατομμυριούχος φέρεται, σύμφωνα με την έκθεση να έκανε χρήση LSD, κοκαΐνης, έκστασης και μαγικών μανιταριών σε πάρτι όλο τον κόσμο - όπου συνάδελφοί του παριστάμενοι έπρεπε να υπογράψουν συμφωνίες μη αποκάλυψης ή να παραδώσουν τα τηλέφωνά τους για να παρευρεθούν, όπως αποκάλυψαν άνθρωποι που έχουν δει τη χρήση ναρκωτικών του στη Wall Street Journal.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έχει επίσης καπνίσει δημόσια μαριχουάνα και έχει παραδεχτεί ότι έπαιρνε κεταμίνη για να θεραπεύσει την κατάθλιψή του.
Ο Musk ήπιε πολλές δόσεις οξέως σε ένα πάρτι που διοργάνωσε στο Λος Άντζελες το 2018.
Την επόμενη χρονιά πήρε μαγικά μανιτάρια σε μια εκδήλωση στο Μεξικό και το 2021 πήρε κεταμίνη για... ψυχαγωγικούς λόγους με τον αδερφό του, Kibal Musk, σε ένα πάρτι στο Μαϊάμι. ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα.

Επίδραση στις εταιρίες

Τέτοια χρήση ναρκωτικών από τον Musk θα ήταν δυνατόν να απειλήσει τη θέση του στις εισηγμένες εταιρείες του
, όπου οι μέτοχοι θα προτιμούσαν να μην έχουν έναν Διευθύνοντα Σύμβουλο που λαμβάνει βασικές αποφάσεις υπό επήρεια - σκοπεύουν δηλαδή να το διώξουν από τις εταιρείες του μέσα απο διαδικασίες ... δολοφονίας χαρακτήρα! 
Η SpaceX, αν και ιδιωτική, έχει μια σειρά από ομοσπονδιακά συμβόλαια που απαγορεύουν τη χρήση ναρκωτικών, ανέφερε η WSJ.
Συνολικά, ο Musk φέρεται να θέτει σε κίνδυνο περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που κατέχονται από επενδυτές, καθώς και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Ο ίδιος ο Musk δεν απάντησε στην WSJ, αλλά ο εκπρόσωπός του, δικηγόρος Alex Spiro είπε ότι έκανε τακτικά τεστ ναρκωτικών και δεν απέτυχε ποτέ.
Είπε επίσης ότι «υπάρχουν και άλλα ψευδή γεγονότα» στην ιστορία, αλλά δεν τα διευκρίνισε στην Εφημερίδα.
Ενώ ο δισεκατομμυριούχος είναι γνωστός για την ακανόνιστη και κατά καιρούς παρορμητική συμπεριφορά του, ορισμένα στελέχη παρατήρησαν μια απότομη αλλαγή το 2017 όταν μίλησε με μια παράξενη, μπερδεμένη ομιλία μπροστά σε εκατοντάδες υπαλλήλους της SpaceX, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη χρήση ουσιών, παρότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη έπαιρνε ναρκωτικά.
Ένας μάρτυρας περιέγραψε τις παρατηρήσεις των 15 λεπτών ως «ανόητες», «ανεπίτρεπτες» και «ανάξιες» – ενώ η πρόεδρος της SpaceX, Gwynne Shotwell, τελικά παρενέβη και ανέλαβε, ανέφερε η εφημερίδα.
Ο Spiro είπε στην Journal ότι το συμβάν ήταν «ψευδές, όπως επιβεβαιώθηκε από αμέτρητους ανθρώπους που ήταν παρόντες», αν και δεν έδωσε στην εφημερίδα λεπτομέρειες σχετικά με το τι ήταν ψευδές.
Η Post επικοινώνησε με τον Spiro για να σχολιάσει την έκθεση της Εφημερίδας.

Μοιραίες συνέπειες

Το 2018, ο Musk αντιμετώπισε προβλήματα αφού κάπνισε μαριχουάνα on camera με τον podcaster Joe Rogan.
Οι συνέπειες από το βίντεο οδήγησαν για λίγο την τιμή της μετοχής της Tesla να πέσει έως και 9%, μειώνοντας την αξία της εταιρείας κατά δισεκατομμύρια δολάρια.
Τα στελέχη ανησύχησαν επίσης ότι ο Musk έπαιρνε ναρκωτικά όταν ξαφνικά έγραψε στο Twitter ότι το 2018 σχεδίαζε να κάνει ιδιωτική την Tesla – κάτι που πυροδότησε μια έρευνα της SEC για το εάν η δήλωση ήταν παραπλανητική ή ψευδής, είπαν στο WSJ άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Κάποιοι από το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου είπαν ότι έπαιρνε ναρκωτικά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στα μέσα ενημέρωσης λίγο αργότερα, στην οποία συγκινήθηκε περιγράφοντας πόσο δύσκολη ήταν η περασμένη χρονιά του, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο Musk έχει αποδώσει την παράξενη συμπεριφορά του σε ψυχικές ασθένειες και έλλειψη ύπνου από την εμμονική επίβλεψη των εταιρειών του.
Επιβεβαίωσε το 2017 ότι πάσχει από διπολική διαταραχή - η οποία μπορεί να προκαλέσει δραματικές εναλλαγές στη διάθεση - αλλά είπε ότι δεν έχει διαγνωστεί.
Παραδέχτηκε επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι παίρνει κεταμίνη για να βοηθήσει με την κατάθλιψη και σε παρουσία του στο Saturday Night Live ότι πάσχει από Asperger - έναν τύπο Αυτισμού.
Στην εξουσιοδοτημένη αυτοβιογραφία του Musk που δημοσιεύτηκε πέρυσι, ο συγγραφέας Walter Isaacson έγραψε ότι ο Musk είναι επιρρεπής σε «δαιμόνια» ξεσπάσματα στη δουλειά, στα οποία επιτίθεται σε υπαλλήλους και στελέχη και «δύσκολα θυμάται» τι συνέβη μετά.
Ο Musk φέρεται να είπε στο βιβλίο «Πραγματικά δεν μου αρέσει να κάνω παράνομα ναρκωτικά».

Ολοι είναι δυνατόν μετά την πρόσφατη επίθεση στη woke κουλτούρα που πραγματοποίησε στην Ιταλία να καταλάβουν ποια είναι τα κίνητρα αυτής της... δολοφονίας χαρακτήρα από τα έντυπα του παγκόσμιου κατεστημένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης