Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Θέλουμε πολιτικό διάλογο με τη Hezbollah, αλλιώς θα έχει την τύχη της Hamas

Netanyahu: Θέλουμε πολιτικό διάλογο με τη Hezbollah, αλλιώς θα έχει την τύχη της Hamas
Η παλαιστινιακή οργάνωση εξαπέλυσε πάνω από 60 πυραύλους εναντίον ισραηλινής στρατιωτικήw βάσης στα σύνορα με το Λίβανο
Προβληματίζει την ηγεσία του Ισραήλ τo μέτωπο στα βόρεια σύνορα καθώς η παλαιστινιακή ομάδα Hezbollah που εδρεύει στο Λίβανο κατορθώνει να αποσπά μεγάλο μέρος των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας και να επιτρέπει στη Hamas να διεξάγει πόλεμο φθοράς απέναντι στις ισραηλινές δυνάμεις.
H οργάνωση ανακοίνωσε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2023 ότι έπληξε με πάνω από 60 πυραύλους ισραηλινή στρατιωτική βάση ως αντίποινα για τη δολοφονία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Hamas στη Βηρυτό, Saleh al-Arouri.
Το Ισραήλ είναι έτοιμο να διευθετήσει τη σύγκρουση με τη Hezbollah με πολιτικά μέσα, δήλωσε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Συνέχισε διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εάν τέτοιου είδους μέσα αποτύχουν, θα επιδιωχθούν μη καθορισμένες «άλλες» επιλογές.
«Προτείνω στη Hezbollah να διδαχθεί το μάθημα που έχει ήδη μάθει η Hamas τους τελευταίους μήνες — κανένας τρομοκράτης δεν έχει ασυλία.
Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να επιστρέψουν οι κατοίκοι του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Αυτός είναι ένας εθνικός στόχος που μοιράζονται όλοι, και ενεργούμε υπεύθυνα για να το επιτύχουμε.
Εάν τα καταφέρουμε, θα το κάνουμε με πολιτικά μέσα, και αν όχι, θα ενεργήσουμε με άλλους τρόπους», είπε ο Netanyahu κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Νωρίτερα, η Hezbollah ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «ως μέρος της αρχικής απάντησης στο έγκλημα της δολοφονίας του μεγάλου ηγέτη Σεΐχη Saleh al-Arouri.... η ισλαμική αντίσταση (Hezbollah ) στόχευσε την αεροπορική βάση Meron με 62 πυραύλους διαφόρων τύπων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης