Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για ποιο λόγο ο «χειρότερος δολοφόνος» της Νορβηγίας, Anders Breivik μηνύει την κυβέρνηση!

Για ποιο λόγο ο «χειρότερος δολοφόνος» της Νορβηγίας, Anders Breivik μηνύει την κυβέρνηση!
Ο Breivik κρατείται σε ένα διώροφο συγκρότημα με κουζίνα, τραπεζαρία και αίθουσα τηλεόρασης με Xbox, πολλές πολυθρόνες και ασπρόμαυρες εικόνες του Πύργου του Άιφελ στον τοίχο, γυμναστήριο με βάρη, διάδρομο και κωπηλατική μηχανή, ενώ τρεις παπαγάλοι πετούν γύρω από το συγκρότημα.
Ο Anders Behring Breivik, ο Νορβηγός ακροδεξιός που σκότωσε 77 ανθρώπους σε επίθεση με βόμβα και όπλα το 2011 και έχει χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος δολοφόνος της Νορβηγίας σε καιρό ειρήνης, θα προσπαθήσει για δεύτερη φορά τη Δευτέρα 8/1 να μηνύσει το νορβηγικό κράτος για φερόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Ο Breivik ισχυρίζεται ότι η απομόνωσή του από το 2012 όταν και οδηγήθηκε στη φυλακή ισοδυναμεί με απάνθρωπη μεταχείριση σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Breivik κρατείται σε ένα διώροφο συγκρότημα με κουζίνα, τραπεζαρία και αίθουσα τηλεόρασης με Xbox, πολλές πολυθρόνες και ασπρόμαυρες εικόνες του Πύργου του Άιφελ στον τοίχο.
Διαθέτει επίσης γυμναστήριο με βάρη, διάδρομο και κωπηλατική μηχανή, ενώ τρεις παπαγάλοι πετούν γύρω από το συγκρότημα.

Το δικαστικό σύστημα της Νορβηγίας είναι υπέρ της αναμόρφωσης των φυλακισμένων και κατά της τιμωρίας.
Ο δικηγόρος του, Οystein Storrvik, υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο για τον Breivik, ο οποίος τώρα ονομάζεται Fjotolf Hansen, να έχει ουσιαστικές σχέσεις με οποιονδήποτε από τον έξω κόσμο, και το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στον πελάτη του να στέλνει επιστολές αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Στις 22 Ιουλίου 2011, ο Breivik σκότωσε οκτώ άτομα σε βομβιστική επίθεση στο Όσλο προτού κατευθυνθεί σε κάμπινγκ της νεολαίας του κεντροαριστερού κόμματος στο νησί Utøya και ντυμένος ως αστυνομικός πυροβόλησε 69 άτομα, κυρίως εφήβους.
Το επόμενο έτος, ο Breivik καταδικάστηκε στη μέγιστη ποινή των 21 ετών με μια ρήτρα - που σπάνια χρησιμοποιείται στο δικαστικό σύστημα της Νορβηγίας - ότι θα μπορούσε να κρατηθεί επ' αόριστον εάν εξακολουθεί να θεωρείται κίνδυνος για την κοινωνία.
Από τότε, δεν έχει δείξει ότι έχει μετανιώσει για τις επιθέσεις του, τις οποίες περιέγραφε ως σταυροφορία εναντίον της πολυπολιτισμικότητας στη Νορβηγία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης