Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό μήνυμα σε ΗΠΑ: Η Ρωσία θα εκτοξεύσει 7 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους το 2024

Ισχυρό μήνυμα σε ΗΠΑ: Η Ρωσία θα εκτοξεύσει 7 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους  το 2024
Επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επτά εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) το 2024, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (7/1/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Φέτος, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επτά εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 εκτοξεύσεις ICBM ως μέρος δοκιμαστικών πτήσεων προηγμένων πυραυλικών συστημάτων και ασκήσεων διαχείρισης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Εν μέσω αυξημένων εντάσεων που προέρχονται από την αποχώρηση των ΗΠΑ από πολυάριθμες συνθήκες που αποσκοπούν στη διασφάλιση από μια στρατηγική κλιμάκωση και μετά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να επιτεθούν σε βάσεις ρωσικών πυρηνικών βομβαρδιστικών, η Μόσχα δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους ομολόγους της στην Ουάσιγκτον για όλες τις δοκιμές στρατηγικού επιπέδου εκ των προτέρων για να αποφύγει πυρηνική κλιμάκωση.
Τον Δεκέμβριο 2023, ο Διοικητής των Ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων Sergei Karakaev δήλωσε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να παρέχουν η μία στην άλλη προειδοποίηση τουλάχιστον 24 ωρών πριν από τη δοκιμαστική εκτόξευση οποιουδήποτε ICBM ή βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται υποβρύχια (SLBM).
H πυρηνική αποτρεπτική δύναμη της Ρωσίας έχει υποβληθεί σε εκσυγχρονισμό αξίας τρισεκατομμυρίων ρούβλια την τελευταία δεκαετία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιότερων παλαιών πυραύλων με Yars και Sarmat ICBM, RSM-56 Bulava SLBM και Burevestnik πυρηνικούς cruise καθώς και στρατηγικά όπλα που εκτοξεύονται από πλοία και αέρα με ένα συμπλήρωμα υπερηχητικών όπλων όπως οι Zircon, Kinzhal και Avangard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης