Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομηρικές μάχες στο Kupyansk – Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με 4 ταξιαρχίες, ρωσική απάντηση με πυροβολικό και αεροπορία

Ομηρικές μάχες στο Kupyansk – Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με 4 ταξιαρχίες, ρωσική απάντηση με πυροβολικό και αεροπορία
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις των Ουκρανών
Σφοδρές μάχες μεταξύ του ρωσικού στρατού και των ουκρανικών δυνάμεων διεξάγονται στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις των Ουκρανών, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Όπως αναφέρει η ρωσική ομάδα μάχης Δύση με αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού ανέκοψε τέσσερις επιθέσεις από τις δυνάμεις της 32ης, της 43ης, της 115ης μηχανοκίνητης και της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές της τους οικισμούς Sinkovka και Ivanovka στο Kharkiv και στο Terni της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Επιπλέον, τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν το προσωπικό δύο ταξιαρχιών πυραυλικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών Kislovka και Melovoe στην περιοχή Kharkiv.
Πάνω από 50 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, δύο οχήματα μάχης πεζικού και τρία αυτοκίνητα καταστράφηκαν, επισημαίνει το Ria Novosti.

Σφοδρό πλήγμα στο Nikolayev

Ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, πυροβολικό και drones χτύπησαν ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Nikolayev και 109 μονάδες ουκρανικού πυροβολικού σε θέσεις βολής, όπως έκανε γνωστό το Tass.
«Πυραυλικές δυνάμεις, πυροβολικό και drones των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έπληξαν μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στον οικισμό Koblevo, στην περιοχή Nikolayev, καθώς και 109 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής», μετέδωσε η ίδια πηγή.
Ουκρανοί στρατιώτες και εξοπλισμός χτυπήθηκαν σε 117 περιοχές, ανέφερε το Tass.

Μετά την κατάληψη της Mariinka άρχισε η μάχη για τη Georhiivka – Οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν τα ρωσικά εδαφικά κέρδη

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεση σε διάφορες κατευθύνσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών της πόλης του Donetsk.
Στα τέλη του 2023, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Mariinka, η οποία ήταν ένα από τα κύρια προπύργια των δυνάμεων του Κιέβου για σχεδόν μια δεκαετία.
Τις πρώτες ημέρες του 2024, ο ρωσικός στρατός επιτυγχάνει νέα κέρδη στην περιοχή.
Στην κατεύθυνση του Donetsk οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επεκτείνουν το προγεφύρωμα δυτικά, βορειοδυτικά και νότια της Mariinka.
Μετά την κατάληψη της Mariinka, τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο χωριό Georhiivka.
Ήδη προχωρούν στο ανατολικό τμήμα του οικισμού.
«Στην κατεύθυνση του Kurahovo , τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το έδαφος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο ανατολικό τμήμα της Georhiivka.
Η προέλαση γίνεται σε τμήμα πλάτους έως 320 μέτρα σε βάθος 230 μέτρων», επιβεβαίωσαν οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές τα ρωσικά κέρδη.

mariinka_map_2.jpg
Σκληρές μάχες στο Donetsk – Η ρωσική νότια στρατιά αντιμέτωπη με έξι ουκρανικές ταξιαρχίες

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν πάνω από 300 στρατιώτες, 26 οχήματα και μια αποθήκη πυρομαχικών στην κατεύθυνση του Donetsk μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Δυνάμεις της ρωσικής ομάδας μάχης Νότος, σε συνεργασία με πυροβολικό και αεροπορία, προκάλεσαν ζημιές σε προσωπικό και οχήματα της 22ης, 24ης, 28ης, 42ης, 67ης και 93ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών, καθώς και σε 12 ταξιαρχίες κοντά στους οικισμούς Bogdanovka, Artyomovskoye, Krasnoye, Klescheyevka, Andreyevka και Kurdyumovka.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 300 στρατιώτες (νεκροί και τραυματίες) καθώς και 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 20 αυτοκίνητα.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης ένα γαλλικής κατασκευής αυτοκινούμενο πυροβολικό Caesar, ένα αμερικανικό οβιδοβόλο M119 και μια αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σοκ με 500.000 νεκρούς στην Ουκρανία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες (νεκρούς και σοβαρά τραυματίες) από την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία (24/2/2022) και η δημοσίευση αυτών των πληροφοριών θα είναι σοκ για τον πληθυσμό, αποκάλυψε ο πρώην γενικός εισαγγελέας της χώρας και Yuri Lutsenko.
«Πιστεύω ότι πρέπει να αναφέρουν τον αριθμό των νεκρών Ουκρανών.
Ξέρω ότι δεν το θέλουν αυτό και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ναι, θα είναι σοκ», είπε.
Σύμφωνα με τον Lutsenko, το Κίεβο χάνει αρκετές δεκάδες χιλιάδες μαχητές κάθε μήνα και γι' αυτό ο ουκρανικός στρατός ζήτησε την επιστράτευση σχεδόν 500. 000 ανθρώπων.
«Πρέπει να πούμε ειλικρινά ότι οι 500 χιλιάδες απώλειες για τις οποίες γίνεται λόγος τώρα, αν χωριστούν σε μήνες, είναι 30 χιλιάδες το μήνα, και τότε θα καταλάβουμε περίπου τι συμβαίνει στο μέτωπο», τόνισε.
Ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν αυτές τις πληροφορίες στον πληθυσμό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης