Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο; - Ο Υπ. Άμυνας ήταν στο νοσοκομείο και ο πρόεδρος Biden ήταν στο... «σκοτάδι»

Τι συμβαίνει στον Λευκό Οίκο; - Ο Υπ. Άμυνας ήταν στο νοσοκομείο και ο πρόεδρος Biden ήταν στο... «σκοτάδι»
ο Joe Biden φέρεται να είχε μια «θερμή» συνομιλία με τον κ. Austin το Σάββατο 6/1
Ο Λευκός Οίκος αγνοούσε επί σειρά ημερών ότι ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin νοσηλευόταν, αυτό δήλωσε τουλάχιστον ένας αξιωματούχος στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το BBC.
Σημειώνεται πως ο 70χρονος Austin εισήχθη σε νοσοκομείο την Δευτέρα 1/1 λόγω επιπλοκών μετά από χειρουργική επέμβαση, χωρίς να γίνει γνωστή το είδος της επέμβασης.
Αξιωματούχος ανέφερε στο CBS ότι ο Λευκός Οίκος δεν είχε ενημερωθεί για αυτό τουλάχιστον μέχρι το πρωί της Πέμπτης 4/1 με τον Austin να αναλαμβάνει την ευθύνη για την έλλειψη επικοινωνίας.
«Αναγνωρίζω ότι θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη δουλειά διασφαλίζοντας ότι το κοινό ήταν κατάλληλα ενημερωμένο» ανέφερε σε δήλωσή του και πρόσθεσε: «Δεσμεύομαι να τα πάω καλύτερα».
Ο κ. Austin πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να πω ότι αυτή ήταν η ιατρική μου επέμβαση και αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις μου σχετικά με την αποκάλυψη».
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι σε καλή κατάσταση και ανυπομονώ να επιστρέψω σύντομα στο Πεντάγωνο».
Πιστεύεται ότι εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, τον οποίο επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, είπε ότι επέστρεψε στα καθήκοντά του την Παρασκευή.

Όπως σημειώνει το BBC, δεν είναι ξεκάθαρο πόσες από τις ευθύνες του μπόρεσε να φέρει σε πέρας ο Austin εξαιτίας της ασθένειάς του, ούτε ο βαθμός στον οποίο παρενέβη για να βοηθήσει η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Kathleen Hicks.
Αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι είχε αναλάβει περιοδικά τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο, ενώ η ίδια βρισκόταν στο Πουέρτο Ρίκο για διακοπές.
Εν τω μεταξύ, ο Joe Biden φέρεται να είχε μια «θερμή» συνομιλία με τον κ. Austin το Σάββατο.
«Ο πρόεδρος έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Austin.
Ανυπομονεί να επιστρέψει στο Πεντάγωνο» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος.
Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι μεταξύ εκείνων που έχουν εκφράσει σοβαρή ανησυχία για την κατάσταση... χάους.

«Ο υπουργός Άμυνας είναι ο βασικός κρίκος στην αλυσίδα διοίκησης μεταξύ του προέδρου και του στρατού, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής αλυσίδας διοίκησης, όταν οι πιο βαριές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν μέσα σε λίγα λεπτά» δήλωσε ο γερουσιαστής Tom Cotton.
«Εάν αυτή η αναφορά είναι αληθινή, θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για αυτή τη συγκλονιστική κατάρρευση» ανέφερε.
Ο γερουσιαστής Roger Wicker είπε ότι, ενώ ήταν ευτυχής που άκουσε για την ανάρρωση του κ. Austin, «παραμένει γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας εσκεμμένα απέκρυψε την ιατρική κατάσταση του υπουργού Άμυνας για μέρες. Αυτό είναι απαράδεκτο».
Η Ένωση Τύπου του Πενταγώνου, που αποτελείται από δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Άμυνας, επέκρινε την έλλειψη ενημέρωσης σε επιστολή προς το Πεντάγωνο την Παρασκευή.
Ο κ. Austin, απόστρατος στρατηγός, έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Άμυνας το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης