Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα επιβάλλει κυρώσεις σε πέντε αμερικανικές εταιρείες που πούλησαν όπλα στην Ταϊβάν

Η Κίνα επιβάλλει κυρώσεις σε πέντε αμερικανικές εταιρείες  που πούλησαν όπλα στην Ταϊβάν
Οι κυρώσεις επιβάλλονται μια βδομαδα πριν γίνουν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Ταϊβάν, το Σάββατο 13η Ιανουαρίου.
Σχετικά Άρθρα
Η Κίνα θα επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος πέντε αμερικανικών βιομηχανιών, σε αντίποινα για τις τελευταίες πωλήσεις όπλων από τις ΗΠΑ στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Πεκίνο.
Οι πωλήσεις όπλων από την Ουάσιγκτον προς την κυβέρνηση της Ταϊβάν αποτελούν αιτία συχνών εντάσεων με το Πεκίνο.
Οι κυρώσεις επιβάλλονται μια βδομάδα πριν γίνουν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Ταϊβάν, το Σάββατο 13η Ιανουαρίου.
Για το Πεκίνο, η επιλογή σε αυτές είναι ανάμεσα στην ειρήνη ή τον πόλεμο.
Τον Δεκέμβριο, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε εγκρίνει πωλήσεις στρατιωτικών εξοπλισμών αξίας 300 εκατομμυρίων στην Ταϊβάν, κυρίως για τη συντήρηση των συστημάτων πληροφορικής των ενόπλων δυνάμεων.
Για την κινεζική διπλωματία, η πρόσφατη πώληση «υπονομεύει σοβαρά την εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα εθνικής ασφαλείας της Κίνας και θέτει σοβαρά σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στο στενό της Ταϊβάν».
Οι εταιρείες που θα υποστούν κυρώσεις είναι οι BAE Systems Land and Armaments, Alliant Techsystems Operations, AeroVironment, Viasat και Data Link Solutions.
Οι αρχές στο Πεκίνο θα παγώσουν τυχόν πόρους των εταιρειών αυτών που έχουν στη δικαιοδοσία τους και θα απαγορεύσουν σε οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο της Κίνας κάθε δοσοληψία μαζί τους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης