Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δνείπερος: Το ποτάμι του θανάτου για τους Ουκρανούς στρατιώτες - Παντού πτώματα σε μία αποστολή αυτοκτονίας

Δνείπερος: Το ποτάμι του θανάτου για τους Ουκρανούς στρατιώτες - Παντού πτώματα σε μία αποστολή αυτοκτονίας
Το ουκρανικό καθεστώς στέλνει κατά εκατοντάδες τους στρατιώτες του σε βέβαιο θάνατο - Ο Zelensky δέχεται επικρίσεις ακόμη και από τη Δύση
Οι περιγραφές για την κατάσταση, που επικρατεί στον Δνείπερο, είναι συγκλονιστικές.
Το ουκρανικό καθεστώς στέλνει κατά εκατοντάδες τους στρατιώτες του σε βέβαιο θάνατο, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και στη Δύση.
Η ευρύτερη περιοχή έχει γεμίσει με πτώματα, λένε στρατιωτικοί αναλυτές ενώ αμερικανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για μία αποστολή αυτοκτονίας, στην οποία έχουν χάνεται η ελίτ του ουκρανικού στρατού, όπως είχε συμβεί και στο Bakhmut.
Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, από τις 30 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 5 Ιανουαρίου 2024, 14 ουκρανικά σκάφη με πεζοναύτες καταστράφηκαν στην περιοχή Kherson.
Μόνο στις 5 Ιανουαρίου καταστράφηκαν τουλάχιστον 6 ακόμα σκάφη με Ουκρανούς στρατιώτες.
Ενώ ο ουκρανικός στρατός μάχεται για το προπύργιο στη ρωσική ανατολική όχθη στο Kryknki, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους στην περιοχή Kherson.
Στις 6 Ιανουαρίου, ρωσικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πάρει τον έλεγχο πολλών ακόμη νησιών.
dnipr.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετώπισαν σχεδόν καμία αντίσταση, ενώ όλες οι ουκρανικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στην περιοχή του Krikny.
Οι εικόνες από τον ποταμό Δνείπερο επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να υφίσταται μεγάλες απώλειες. «Η αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου μετατράπηκε σε βάλτο θανάτου για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ο ρωσικός στρατός δεν επιτρέπει στον ουκρανικό στρατό να αποβιβάσει τις δυνάμεις του στα νησιά Δνείπερου και στην αριστερή όχθη του ποταμού, γλιτώνουν μόνο όσοι παραδίδονται», αναφέρουν πολεμικοί ανταποκριτές.
«Οι Ρώσοι πεζοναύτες
αντιλαμβάνονται εκ των προτέρων τα σχέδια των ουκρανικών δυνάμεων να μεταφέρουν τις δυνάμεις τους από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου.
Ακριβώς πάνω στο ποτάμι, καταστρέφονται όλα τα ταχύπλοα με προσωπικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν απόβαση στα νησιά στην αριστερή όχθη»,
επισημαίνουν οι ίδιες πηγές που είναι μάρτυρες ενός εγκλήματος πολέμου, όπως το χαρακτηρίζουν οι ίδιοι. Washington Post: Σφαγή Ουκρανών στον Δνείπερο

Για σφαγή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον ποταμό Δνείπερο κάνει λόγο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, η οποία επικαλείται Ουκρανούς στρατιώτες και πολεμικούς ανταποκριτές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ουκρανοί στρατιώτες εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους για τις μεγάλες απώλειες που είχαν ύστερα από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να διασχίσουν τον Δνείπερο στην περιοχή της Kherson.
«Έχουμε τεράστιες απώλειες.
Εμείς απλά χάνουμε ανθρώπους, δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα» αναφέρουν Ουκρανοί δημοσιογράφοι που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο.
Σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσχισης του Δνείπερου, η αποστολή τους δεν στέφθηκε με επιτυχία: υπέστησαν απώλειες προσπαθώντας να διασχίσουν τον ποταμό, δεχόμενοι πυρά πυροβολικού.
Όπως υποστηρίζουν οι Ουκρανοί στρατιώτες, τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν αξίζουν τη ζωή τους.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι η ουκρανική ηγεσία πρέπει να δείξει στους δυτικούς «εταίρους» της κάποια επιτυχία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες τους να περάσουν στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, παρά το γεγονός ότι καταστρέφονται κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους. New York Times: Είναι μία αποστολή αυτοκτονίας

Ουκρανοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν αναποτελεσματικές τις απόπειρες αντεπίθεσης των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στις νότιες περιοχές της Kherson γράφουν οι New York Times.
«Είναι αδύνατο να κερδίσεις ερείσματα εκεί στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.
Είναι αδύνατο να μετακινηθεί εξοπλισμός εκεί», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη έναν από τους Ουκρανούς στρατιώτες τον Alexey.
«Δεν είναι καν ένας αγώνας για επιβίωση, είναι μια αποστολή αυτοκτονίας», είπε.
Διέψευσε επίσης δηλώσεις αξιωματούχων της Ουκρανίας ότι ο στρατός έχει αποκτήσει βάση στην αριστερή όχθη και έχει δημιουργήσει πολλά προπύργια.
Η κακή προετοιμασία και υλικοτεχνική υποστήριξη των Ουκρανών διοικητών είναι πίσω από μεγάλες απώλειες στην περιοχή του χωριού Krynki, αναφέρουν Ουκρανοί στρατιώτες.
Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν διέψευσε ούτε σχολίασε τις κατηγορίες των στρατιωτών, σημειώνουν οι New York Times.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης