Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markus Soeder (Πρωθυπουργός Βαυαρίας): Να μην αφήσουμε την Ρωσία να κερδίσει, να στείλουμε πυραύλους Taurus

Markus Soeder (Πρωθυπουργός Βαυαρίας): Να μην αφήσουμε την Ρωσία να κερδίσει, να στείλουμε πυραύλους Taurus
Ο Taurus KEPD 350/150 είναι ένας γερμανο-σουηδικός πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στόχων υψηλής προστασίας χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στην εχθρική ζώνη αεράμυνας
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου γερμανικού κόμματος Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), Markus Soeder, ζήτησαν τη μεταφορά των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία προκειμένου να «αποτρέψουν» τη νίκη της Ρωσίας, αναφέρει το T-Online.
Πριν από την έναρξη μιας συνεδρίασης των βουλευτών του κόμματος στην Άνω Βαυαρία, ο Markus Soeder είπε ότι η παράδοση των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στο Κίεβο να «αποκρούει συνεχείς επιθέσεις από drones και πυραύλους».
Σύμφωνα με τον πολιτικό, αυτή είναι «η μόνη σοβαρή ευκαιρία για την Ουκρανία να ανακτήσει το θάρρος και να μην αφήσει τους Ρώσους να κερδίσουν».
Ο Markus Soeder είπε ότι η Γερμανία και η ΕΕ αντιμετωπίζουν ένα «πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας» εάν η Ρωσία κερδίσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση και οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων στο μέλλον.
Από αυτή την άποψη, ο πρόεδρος του CSU ζήτησε για άλλη μια φορά σημαντική ανανέωση της Bundeswehr.
Νωρίτερα, οι βουλευτές της Bundestag Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP), Sarah Nanni (Πράσινοι) και Roderich Kiesewetter (CDU) κάλεσαν τον Γερμανό Καγκελάριο να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στο Κίεβο.
Μάλιστα ορισμένοι μίλησαν ανοιχτά και για χτυπήματα στην Ρωσία.
Τον Οκτώβριο, ο Scholz είπε ότι η Γερμανία έπρεπε να αποφύγει την κλιμάκωση και επομένως η προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στο Κίεβο δεν εξετάζεται επί του παρόντος.

Εκπρόσωποι δύο γερμανικών κομμάτων ζήτησαν επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία

Βουλευτές από πολλά γερμανικά κόμματα κάλεσαν για άλλη μια φορά τον καγκελάριο να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στο Κίεβο, με τους εκπροσώπους δύο κομμάτων να δηλώνουν ανοιχτά την ανάγκη να χτυπήσουν τη Ρωσία.
«Η προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία έχει καθυστερήσει πολύ.
Η πιο αποτελεσματική άμυνα κατά των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών είναι ο βομβαρδισμός στόχων στο ρωσικό έδαφος και στα κατεχόμενα στην ανατολική Ουκρανία, από όπου η Ρωσία εκτελεί τις επιθέσεις της», δήλωσε εκπρόσωπος του Κόμματος των Πρασίνων στη Μπούντεσταγκ για την αμυντική πολιτική Σάρα Νάνι σε συνέντευξή της στην Rheinische Post.
Σύμφωνα με αυτήν, τέτοια χτυπήματα θα είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας και υποτίθεται ότι συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο.
Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο Roderich Kiesewetter, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από το αντιπολιτευόμενο CDU, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων.
«Οι πύραυλοι Taurus είναι σημαντικοί γιατί αυτό το σύστημα είναι πολύ αποτελεσματικό θα καταστρέψει τις δομές ανεφοδιασμού και διοίκησης πολύ πίσω από τις πρώτες γραμμές».
Σύμφωνα με τον Kiesewetter, οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θα βοηθήσουν το Κίεβο, ειδικότερα, να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας και τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, γεγονός που «θα αναγκάσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει την Κριμαία».
Από το FDP, η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, τάχθηκε παραδοσιακά υπέρ της παράδοσης των Taurus.
«Η Γερμανία πρέπει επιτέλους να τους προμηθεύσει για να διακόψουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού», είπε ο Strack-Zimmermann.
Ο Taurus KEPD 350/150 είναι ένας γερμανο-σουηδικός πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στόχων υψηλής προστασίας χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.
Στα τέλη Μαΐου 2023, ο τότε υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov κάλεσε τη Γερμανία να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ Taurus με βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Bundeswehr δεν μπορεί να μεταφέρει τέτοια όπλα, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εντολή στη βιομηχανία να αρχίσει να τα παράγει, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα χρειάζονται «αυτή τη στιγμή».
Όπως εξήγησε αργότερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock, το Βερολίνο δεν προμηθεύει αυτούς τους πυραύλους στο Κίεβο λόγω των φόβων ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τους χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία.
Το κύριο επίμαχο σημείο προμήθειας του Taurus είναι το βεληνεκές αυτών των πυραύλων, το οποίο είναι 500 χιλιόμετρα.
Μέχρι τώρα, το Βερολίνο ουσιαστικά δεν έχει προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Η γερμανική κοινότητα εμπειρογνωμόνων συζήτησε εάν ήταν δυνατό να προγραμματιστούν οι πύραυλοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με το Spiegel, αυτό ακριβώς είναι το θέμα που ενδιαφέρει τον Γερμανό Καγκελάριο και ως εκ τούτου φέρεται να βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της στρατιωτικής βιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης