Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση σοκ Γαλλίας: Το 2024 θα νικήσει η Ρωσία, μήνυμα Putin σε ΗΠΑ με 7 διηπειρωτικούς – 500.000 οι νεκροί Ουκρανοί

Προειδοποίηση σοκ Γαλλίας: Το 2024 θα νικήσει η Ρωσία, μήνυμα Putin σε ΗΠΑ με 7 διηπειρωτικούς –  500.000 οι νεκροί Ουκρανοί
Jean-Paul Palomero (Γάλλος στρατηγός): Η Ρωσία θα κερδίσει την Ουκρανία το 2024  - Spectator (Βρετανικό MME): Η Ουκρανία θα διαιρεθεί είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η σύγκρουση
(upd 32) Ενώ η Ουκρανία συνεχίζει τις πυραυλικές επιθέσεις σε Κριμαία και Belgorod, άπαξ και στο έδαφος χάνει σε όλο το μέτωπο λόγω ελλείψεων σε στρατιώτες και οπλικά συστήματα η Ρωσία… απαντάει: η Ουκρανία ξεπέρασε τα όρια…
Γάλλος στρατηγός προειδοποιεί ότι το 2024 θα επισημοποιηθεί η νίκη της Ρωσίας αλλά ορισμένα Γερμανικά κόμματα εισηγούνται να αποσταλούν στην Ουκρανία πύραυλοι Taurus για να μην ηττηθεί η Ουκρανία και για να χτυπηθεί ρωσικό έδαφος.
Εν τω μεταξύ, το think tank «Quincy Institute for Responsible Statecraft» θεωρεί σίγουρο πως οι Αμερικανοί βουλευτές θα αρνηθούν να παράσχουν στον Joe Biden την ζητούμενη βοήθεια για την Ουκρανία και στο εγγύς μέλλον, ο Trump προειδοποιεί ότι ο Biden μέσα στους επόμενους μήνες είναι ικανός να οδηγήσει τον πλανήτη στον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Το Spectator υποστηρίζει ότι το τελικό σχέδιο περιλαμβάνει την διαίρεση της Ουκρανίας με παροχή εγγυήσεων από την Δύση.
Μία σημαντική εξέλιξη έγινε γνωστή την Κυριακή (7/1/2024).
Η Ρωσία ανακοίνωσε επισήμως πως θα εκτοξεύσει 7 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους το 2024, είδηση που προκάλεσε έντονη ανησυχία στις ΗΠΑ.
Όλες όμως τις σημαντικές στο ουκρανικό μέτωπο εξελίξεις επισκιάζει η δήλωση του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας.
Αποκάλυψε ότι στον πόλεμο έχουν χαθεί 500.000 Ουκρανοί και ο πληθυσμός θα σοκαριστεί μόλις μάθει την αλήθεια.

Lutsenko (πρώην Γενικός Εισαγγελέας Ουκρανίας): Έχουμε χάσει 500.000 στρατιώτες – Οι Ουκρανοί θα σοκαριστούν όταν το μάθουν

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες (νεκρούς και σοβαρά τραυματίες) από την αρχή της σύγκρουσης με τη Ρωσία (24/2/2022) και η δημοσίευση αυτών των πληροφοριών θα είναι σοκ για τον πληθυσμό, αποκάλυψε ο πρώην γενικός εισαγγελέας της χώρας και Yuri Lutsenko.
«Πιστεύω ότι πρέπει να αναφέρουν τον αριθμό των νεκρών Ουκρανών.
Ξέρω ότι δεν το θέλουν αυτό και θα ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ναι, θα είναι σοκ», είπε.
Σύμφωνα με τον Lutsenko, το Κίεβο χάνει αρκετές δεκάδες χιλιάδες μαχητές κάθε μήνα και γι' αυτό ο ουκρανικός στρατός ζήτησε την επιστράτευση σχεδόν 500. 000 ανθρώπων.
«Πρέπει να πούμε ειλικρινά ότι οι 500 χιλιάδες απώλειες για τις οποίες γίνεται λόγος τώρα, αν χωριστούν σε μήνες, είναι 30 χιλιάδες το μήνα, και τότε θα καταλάβουμε περίπου τι συμβαίνει στο μέτωπο», τόνισε.
Ο πρώην επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο πρόεδρος
Volodymyr Zelensky, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov είναι υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν αυτές τις πληροφορίες στον πληθυσμό.

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει 7 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους το 2024

Οι Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επτά εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) τ
ο 2024, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Φέτος, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν επτά εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
Τα τελευταία πέντε χρόνια, οι Στρατηγικές Δυνάμεις Πυραύλων πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 εκτοξεύσεις ICBM ως μέρος δοκιμαστικών πτήσεων προηγμένων πυραυλικών συστημάτων και ασκήσεων διαχείρισης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Τον Δεκέμβριο 2023, ο Διοικητής των Ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων Sergei Karakaevδήλωσε ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να παρέχουν η μία στην άλλη προειδοποίηση τουλάχιστον 24 ωρών πριν από τη δοκιμαστική εκτόξευση οποιουδήποτε ICBM ή βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται υποβρύχια (SLBM).
H πυρηνική αποτρεπτική δύναμη της Ρωσίας έχει υποβληθεί σε εκσυγχρονισμό αξίας τρισεκατομμυρίων ρούβλια την τελευταία δεκαετία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση παλαιότερων παλαιών πυραύλων με Yars και Sarmat ICBM, RSM-56 Bulava SLBM και Burevestnik πυρηνικούς cruise καθώς και στρατηγικά όπλα που εκτοξεύονται από πλοία και αέρα με ένα συμπλήρωμα υπερηχητικών όπλων όπως οι Zircon, Kinzhal και Avangard.

Οι Ουκρανοί πραγματοποιούν πολυήμερη πυραυλική επίθεση σε Belgorod, Donetsk και Κριμαία

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν πολυήμερη εκστρατεία κρούσης εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων στην κατεχόμενη Κριμαία και έχουν πλήξει ορισμένους στόχους σε όλη τη χερσόνησο.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν διοικητικό κτίριο στο ρωσικό αεροδρόμιο στο Saky της Κριμαίας με έως και τέσσερις πυραύλους κρουζ Storm Shadow τη νύχτα 5 προς 6 Ιανουαρίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πέντε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία τη νύχτα της 5ης προς 6 Ιανουαρίου και έξι ουκρανικούς πυραύλους Neptune πάνω από τη βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα στις 6 Ιανουαρίου
Η Ουκρανική Κύρια Στρατιωτική Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) δήλωσε στις 6 Ιανουαρίου ότι το GUR, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία και οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια σύνθετη ειδική επιχείρηση που έπληξε θέσεις ρωσικών ραντάρ στο αεροδρόμιο Saky και μια αποθήκη εξοπλισμού κοντά στο Hryshyne (60 χιλιόμετρα βορειοανατολικά) της Yevpatoria) στις 4 Ιανουαρίου.
Το GUR δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες που δείχνουν ζημιές στη ρωσική αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Hryshyne.
Τρεις ασθενείς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης του Donetsk από την Ουκρανία την παραμονή των Ορθοδόξων Χριστουγέννων (6/1/2023) καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα στοχοποιήθηκε από τις δυνάμεις του Κιέβου.
«Στο Leninsky στην περιοχή του νοσοκομείου Νο. 6 στην οδό Klinicheskaya, τρεις ασθενείς τραυματίστηκαν», έγραψε ο δήμαρχος Alexey Kulemzin στο Telegram.
Το προσωπικό του νοσοκομείου οργάνωσε την εκκένωση των ασθενών σε ένα καταφύγιο στο υπόγειο και τους παρείχε όλη την απαραίτητη φροντίδα.
Ο Kulemzin πρόσθεσε ότι η οροφή και τα τζάμια του κτιρίου του νοσοκομείου υπέστησαν ζημιές από την επίθεση, με κουφώματα παραθύρων και πόρτες να εκρήγνυνται.

Με την βοήθεια του ΝΑΤΟ και αμερικανικών αναγνωριστικών οι Ουκρανοί χτυπούν την Κριμαία – Επιθέσεις και με F-16

Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών καταστροφικών χτυπημάτων στην ουκρανική στρατιωτική υποδομή, η Ουκρανία επιχείρησε επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Στις 3 Ιανουαρίου, έγινε εισβολή αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ γύρω από την Κριμαία.
Το Bombardier Challenger, το RQ-4B Global Hawk, το Boeing P-8A Poseidon συμμετείχαν σε μια μεγάλη επιχείρηση αναγνώρισης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Περισσότερα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από τις ρουμανικές και τουρκικές ακτές.
Τα αναγνωριστικά αεροσκάφη της Συμμαχίας στοχεύουν σε ουκρανικούς πυραύλους και πλήγματα με drone.
Όπως ήταν αναμενόμενο, την ίδια μέρα έγινε και η πρώτη απόπειρα επίθεσης στη χερσόνησο.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον 6 πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων πιθανώς S-200 και Neptunes, καταρρίφθηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταρρίφθηκε και το ουκρανικό Su-24 που συμμετείχε στην επίθεση.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός δεν σχολίασε επίσημα το περιστατικό, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Στις 4 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις συντονισμένες από τον στρατό του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο σε μια προσπάθεια να υπερφορτώσουν τη ρωσική αεράμυνα.
Το βράδυ, τουλάχιστον 10 ουκρανικοί πύραυλοι καταστράφηκαν πάνω από τη δυτική ακτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Storm Shadow, που συνοδεύονταν από πολλούς αναλώσιμους πυραύλους δόλωμα.

Μετά την αποτυχία της πυραυλικής επίθεσης, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Συνολικά, 36 ουκρανικά UAV καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία και ένα ακόμη καταστράφηκε κοντά στη ρωσική πόλη Novorossiysk, όπου εδρεύει ο ρωσικός στόλος.

Εμπλοκή F-16 του ΝΑΤΟ

Ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στις πρόσφατες επιθέσεις. Λειτουργώντας από ξένους πιλότους, εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.
Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρωσικά αντίποινα στο έδαφος του ΝΑΤΟ.
Παρά την ταπεινωτική ήττα στη μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας, το Κίεβο δεν σταματά τις προσπάθειες επίθεσης στη χερσόνησο.
Περίπου το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου 2024, ο ουκρανικός πύραυλος Neptune καταρρίφθηκε πάνω από τα βορειοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ να εξαπολύσουν πιο μαζικές επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Δεν υπάρχει Plan B - Μόνο η βοήθεια των ΗΠΑ μας σώζει!

Το Quincy Institute for Responsible Statecraft θεωρεί σίγουρο σχεδόν πως οι Αμερικανοί βουλευτές να αρνηθούν να παράσχουν στον Joe Biden τη ζητούμενη βοήθεια στο εγγύς μέλλον.
Τα κονδύλια βοήθειας των ΗΠΑ για την Ουκρανία εξαντλήθηκαν αυτή την εβδομάδα, δήλωσε στον Τύπο στις 3 Ιανουαρίου ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου John Kirby.
"Έχουμε δώσει στην Ουκρανία και το τελευταίο πακέτο κεφαλαίων βοήθειας που είχαμε ως ασφάλεια για να την υποστηρίξουμε πριν από την Πρωτοχρονιά και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα.
Και πρέπει να λάβουμε υποστήριξη από το Κογκρέσο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε", είπε ο Kirby.
Η Shalanda Young, διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, προειδοποίησε ότι για την Ουκρανία τελειώνει ο χρόνος και χρειάζεται οι νομοθέτες να αντιδράσουν επειγόντως.
Αν και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξακολουθεί να έχει κάποια περιορισμένη ικανότητα να βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου, "δεν πρόκειται να σταλούν μεγάλες δόσεις εξοπλισμού στην Ουκρανία", τόνισε η Young.
Η ουκρανική ηγεσία παραδέχτηκε ότι δεν έχει «σχέδιο Β» εάν εξαντληθεί η χρηματοδότηση των ΗΠΑ, παρά τις προηγούμενες εικασίες του οικονομολόγου Oleg Ustenko, συμβούλου του Volodymyr Zelensky.

Denis Pushilin (Επικεφαλής Donetsk): Τα πλήγματα των Ουκρανών σε Belgorod και Donetsk ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν τη γραμμή, χτυπώντας το Belgorod και Donetsk, η Ρωσία απαντά πολύ σκληρά, αλλά χτυπά μόνο στρατιωτικούς στόχους, δήλωσε ο επικεφαλής του Donetsk Denis Pushilin
«Εργαζόμαστε, εργαζόμαστε πολύ σκληρά, αυτή η δουλειά κερδίζει δυναμική σε στρατιωτικούς όρους».
Όπως σημείωσε ο Pushilin, η απάντηση δεν πρέπει να αφορά τους πολίτες - «μητέρες με παιδιά».
Ναι, ο εχθρός έχει ξεπεράσει αυτές τις γραμμές, και αυτή η στάση του εχθρού, φυσικά, μας δίνει δύναμη.
Καταλαβαίνουμε ποιον έχουμε απέναντι μας,
αλλά αν ενεργήσουμε όπως κάνουν, τότε θα χάσουμε το νόημα» τόνισε ο Denis Pushilin
Επίσης σημείωσε ότι ήταν απαραίτητο να καταστραφεί ο εχθρός χωρίς να αγγίξει η Ρωσία τον άμαχο πληθυσμό.
«Αυτό είναι ένα τόσο δύσκολο έργο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εμείς, η Ρωσία, η χώρα μας το αντιμετωπίζουμε και είμαι βέβαιος ότι θα το επιτύχουμε»
Η απελευθέρωση του Soledar, του Artemovsk και της Maryinka είναι σημαντική για την πλήρη απελευθέρωση του Donetsk
Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Donetsk υπενθύμισε ότι η περιοχή βρίσκεται υπό βομβαρδισμό από το 2014, αλλά αυτό δεν ανάγκασε τους κατοίκους της δημοκρατίας «να πάψουν να είναι άνθρωποι».
Σύμφωνα με τον Pushilin, ολόκληρη η χώρα έχει συσπειρωθεί γύρω από την απόφαση του προέδρου για την ειδική επιχείρηση ακριβώς επειδή ο κόσμος βλέπει ότι η Ρωσία ενεργεί δίκαια και κάνει το σωστό.
«Δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ τους εαυτούς μας εάν σε κάποια μικρή απόσταση καταφέρουμε να κερδίσουμε χρησιμοποιώντας βομβαρδισμούς σε αμάχους».

Jean-Paul Palomero (Γάλλος στρατηγός): Η Ρωσία θα κερδίσει την Ουκρανία το 2024

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin ενίσχυσε εξαιρετικά τον στρατό και ως εκ τούτου η Ρωσία μπορεί να νικήσει την Ουκρανία το 2024, αυτή τη δήλωση έκανε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, Στρατηγός Jean-Paul Palomero, στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
Σε ερώτηση του παρουσιαστή αν η σημερινή κατάσταση θα μπορούσε να γίνει η αιτία για την τελική ήττα της Ουκρανίας το 2024, ο στρατηγός απάντησε καταφατικά.
«Ναι, μπορεί. Οι δηλώσεις των Ουκρανών στρατηγών δεν προκάλεσαν έκπληξη. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό ακούγεται σαν τακτική αλλά δεν το νομίζω» τόνισε ο Palomero.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, όσον αφορά τη στρατιωτική ισχύ, η Ρωσία βρίσκεται τώρα «σε άνοδο» και το χάσμα μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού στρατού συνεχίζει να διευρύνεται.
Ο Putin αύξησε τον στρατιωτικό προϋπολογισμό σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, έβαλε τη χώρα σε πολεμική βάση.
Επίσης, όσον αφορά την κινητοποίηση, αύξησε σημαντικά το προσωπικό του ρωσικού στρατού και ενίσχυσε τη στρατιωτική βιομηχανία», σημείωσε ο Palomero.
Η Ουκρανία αντιθέτως, σύμφωνα με τον στρατηγό Jean-Paul Palomero, βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδυναμία αναπλήρωσης των τεχνικών και ανθρώπινων πόρων της.
Σε αυτό προστίθεται η έλλειψη «αποτελεσματικής υποστήριξης» από τη Δύση «την πιο σημαντική στιγμή», σημείωσε ο στρατηγός.
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα πέτυχαν σημαντική επιτυχία στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.

Richard Kemp (Βρετανός Συνταγματάρχης): Ο Zelensky είναι πολύ αδύναμος για να κερδίσει η Ουκρανία θα ηττηθεί

Ο Vladimir Zelensky είναι πολύ εξουθενωμένος και αδύναμος για να κερδίσει, δήλωσε ο απόστρατος Βρετανός συνταγματάρχης Richard Kemp σε άρθρο του για τη βρετανική εφημερίδα Telegraph «Ο κουρασμένος Zelensky φαίνεται πολύ αδύναμος για να πετύχει τη νίκη».
Σύμφωνα με τον Kemp, ο Zelensky δεν έχει σαφή στρατηγική για την επίτευξη οποιουδήποτε αποτελέσματος στη σύγκρουση και μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, περισσότεροι άνθρωποι μιλούν για πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες
Εκτός από τις αποτυχίες στο μέτωπο, ο Zelensky, σύμφωνα με τον Richard Kemp, αντιμετωπίζει επίσης μια «τεράστια δοκιμασία» λόγω διαφωνιών με άλλους Ουκρανούς πολιτικούς.
Η ανάγκη να κατηγορηθεί κάποιος για τη στρατιωτική αποτυχία, έρχεται στο προσκήνιο.
«Ο Zelensky μάλλον έχει εξαντληθεί από σχεδόν δύο χρόνια στρατιωτικών επιχειρήσεων τόνισε ο Richard Kemp.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): O Biden στους επόμενους 10 μήνες μπορεί να προκαλέσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο

Ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ και πρώην Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι ο σημερινός αρχηγός του κράτους Biden είναι ικανός να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να καταστρέψει την Αμερική στους δέκα μήνες που απομένουν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024.
«
Δεν φέρονται σωστά σε κανέναν.
Άρα μπορείς να καταλήξεις στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αν και είμαστε κοντά στις εκλογές, δεν είμαστε αρκετά κοντά...
Σε δέκα μήνες μπορούν να καταστρέψουν εντελώς τη χώρα μας».
Ο Trumo επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς ότι θα αποτρέψει τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή και θα κρατούσε την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο υπό έλεγχο, επειδή, σε αντίθεση με τον Biden, ξέρει πώς να τα πάει καλά με τους παγκόσμιους ηγέτες.
«Δεν τους άρεσε το γεγονός ότι τα πήγαινα καλά με τον Putin. Αλλά μου αρέσει να τα πηγαίνω καλά με ανθρώπους που έχουν πληθώρα πυρηνικά όπλα» τόνισε ο Trump, ο οποίος αναμένει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές.
Ο ίδιος αποκάλεσε τον εαυτό του τον μοναδικό υποψήφιο που είναι σε θέση να σώσει την Αμερική.
«Με εμένα ως πρόεδρό σας, δεν θα έχουμε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», υποσχέθηκε ο Trump.

Spectator (Βρετανικό MME): Η Ουκρανία θα διαιρεθεί είναι ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η σίγκρουση

Ο μόνος τρόπος για να επιλυθεί η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι να διαιρεθεί η Ουκρανία και να δοθούν δυτικές εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο, υποστηρίζει το βρετανικό Spectator.
Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος απέτυχε να προσελκύσει τον κόσμο ώστε να μετατρέψει την Ουκρανία σε παγκόσμιο πεδίο μάχης για τη δημοκρατία.
Δυστυχώς, θα πρέπει να αποδεχτούμε την πραγματικότητα επί του εδάφους.
Αυτό σημαίνει την πραγματική διαίρεση της Ουκρανίας κατά μήκος μιας ελεγχόμενης γραμμής, που υποστηρίζεται από εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο», αναφέρει το βρετανικό Spectator.
Η παροχή εγγυήσεων δεν θα περιλαμβάνει δέσμευση για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση και να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, κατέληξε το βρετανικό Spectator.

Markus Soeder (Πρωθυπουργός Βαυαρίας): Να μην αφήσουμε την Ρωσία να κερδίσει, να στείλουμε πυραύλους Taurus

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου γερμανικού κόμματος Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), Markus Soeder, ζήτησαν τη μεταφορά των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία προκειμένου να «αποτρέψουν» τη νίκη της Ρωσίας, αναφέρει το T-Online.
Πριν από την έναρξη μιας συνεδρίασης των βουλευτών του κόμματος στην Άνω Βαυαρία, ο Markus Soeder είπε ότι η παράδοση των πυραύλων Taurus στην Ουκρανία υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στο Κίεβο να «αποκρούει συνεχείς επιθέσεις από drones και πυραύλους».
Σύμφωνα με τον πολιτικό, αυτή είναι «η μόνη σοβαρή ευκαιρία για την Ουκρανία να ανακτήσει το θάρρος και να μην αφήσει τους Ρώσους να κερδίσουν».
Ο Markus Soeder είπε ότι η Γερμανία και η ΕΕ αντιμετωπίζουν ένα «πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας» εάν η Ρωσία κερδίσει το πάνω χέρι στη σύγκρουση και οι ΗΠΑ αποσυρθούν από την αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων στο μέλλον.
Από αυτή την άποψη, ο πρόεδρος του CSU ζήτησε για άλλη μια φορά σημαντική ανανέωση της Bundeswehr.
Νωρίτερα, οι βουλευτές της Bundestag Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP), Sarah Nanni (Πράσινοι) και Roderich Kiesewetter (CDU) κάλεσαν τον Γερμανό Καγκελάριο να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στο Κίεβο.
Μάλιστα ορισμένοι μίλησαν ανοιχτά και για χτυπήματα στην Ρωσία.
Τον Οκτώβριο, ο Scholz είπε ότι η Γερμανία έπρεπε να αποφύγει την κλιμάκωση και επομένως η προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Taurus στο Κίεβο δεν εξετάζεται επί του παρόντος.

Εκπρόσωποι δύο γερμανικών κομμάτων ζήτησαν επιθέσεις σε στόχους στη Ρωσία

Βουλευτές από πολλά γερμανικά κόμματα κάλεσαν για άλλη μια φορά τον καγκελάριο να μεταφέρει πυραύλους κρουζ Taurus στο Κίεβο, με τους εκπροσώπους δύο κομμάτων να δηλώνουν ανοιχτά την ανάγκη να χτυπήσουν τη Ρωσία.
«Η προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία έχει καθυστερήσει πολύ.
Η πιο αποτελεσματική άμυνα κατά των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών είναι ο βομβαρδισμός στόχων στο ρωσικό έδαφος και στα κατεχόμενα στην ανατολική Ουκρανία, από όπου η Ρωσία εκτελεί τις επιθέσεις της», δήλωσε εκπρόσωπος του Κόμματος των Πρασίνων στη Μπούντεσταγκ για την αμυντική πολιτική Σάρα Νάνι σε συνέντευξή της στην Rheinische Post.
Σύμφωνα με αυτήν, τέτοια χτυπήματα θα είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας και υποτίθεται ότι συμμορφώνονται με το διεθνές δίκαιο.
Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο Roderich Kiesewetter, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου από το αντιπολιτευόμενο CDU, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων.
«Οι πύραυλοι Taurus είναι σημαντικοί γιατί αυτό το σύστημα είναι πολύ αποτελεσματικό θα καταστρέψει τις δομές ανεφοδιασμού και διοίκησης πολύ πίσω από τις πρώτες γραμμές».
Σύμφωνα με τον Kiesewetter, οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς θα βοηθήσουν το Κίεβο, ειδικότερα, να καταστρέψουν τη γέφυρα της Κριμαίας και τον στόλο της Μαύρης Θάλασσας, γεγονός που «θα αναγκάσει τη Ρωσία να εγκαταλείψει την Κριμαία».
Από το FDP, η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, τάχθηκε παραδοσιακά υπέρ της παράδοσης των Taurus.
«Η Γερμανία πρέπει επιτέλους να τους προμηθεύσει για να διακόψουν τις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού», είπε ο Strack-Zimmermann.
Ο Taurus KEPD 350/150 είναι ένας γερμανο-σουηδικός πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στόχων υψηλής προστασίας χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.
Στα τέλη Μαΐου 2023, ο τότε υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Reznikov κάλεσε τη Γερμανία να προμηθεύσει πυραύλους κρουζ Taurus με βεληνεκές έως και 500 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Bundeswehr δεν μπορεί να μεταφέρει τέτοια όπλα, τότε η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εντολή στη βιομηχανία να αρχίσει να τα παράγει, αφού οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις τα χρειάζονται «αυτή τη στιγμή».
Όπως εξήγησε αργότερα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Bärbock, το Βερολίνο δεν προμηθεύει αυτούς τους πυραύλους στο Κίεβο λόγω των φόβων ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τους χρησιμοποιήσουν για να χτυπήσουν βαθιά στη Ρωσία.
Το κύριο επίμαχο σημείο προμήθειας του Taurus είναι το βεληνεκές αυτών των πυραύλων, το οποίο είναι 500 χιλιόμετρα.
Μέχρι τώρα, το Βερολίνο ουσιαστικά δεν έχει προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Η γερμανική κοινότητα εμπειρογνωμόνων συζήτησε εάν ήταν δυνατό να προγραμματιστούν οι πύραυλοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με το Spiegel, αυτό ακριβώς είναι το θέμα που ενδιαφέρει τον Γερμανό Καγκελάριο και ως εκ τούτου φέρεται να βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της στρατιωτικής βιομηχανίας.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Οι Ρώσοι προελαύνουν στο μέτωπο επειδή η Ουκρανία δεν έχει στρατό

Ο ρωσικός στρατός διαπερνά το μέτωπο σε διάφορες περιοχές, αφού ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αντικαταστήσει το νεκρό στρατιωτικό προσωπικό, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του αμερικανικού στρατού Scott Ritter.
Στην αρχή, οι Ρώσοι μπήκαν σε άμυνα και συνέτριψαν τον Ουκρανικό στρατό, δεν υπάρχουν πλέον στρατιώτες να πολεμήσουν» τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον Ritter, αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης ρωσικής στρατηγικής: πρώτα απορροφούν το χτύπημα, κατέστρεψαν 140.000 Ουκρανούς και εν συνεχεία προελαύνουν»
Μετά τη μεγάλη αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τα ρωσικά στρατεύματα σημείωσαν σημαντική επιτυχία στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων απελευθέρωσαν πλήρως τη Marinka.
Επιπλέον, οι Ρώσοι ενίσχυσαν τις θέσεις τους στην Zaporozhye ενώ έχουν περικυκλώσει την Avdiivka.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Αναλυτής): Υπάρχουν σημάδια πανικού μετά τα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία

Υπάρχουν σημάδια πανικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις καταστροφικές επιδρομές των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
Η Ρωσία προκάλεσε κολοσσιαία ζημιά στην ουκρανική στρατιωτική υποδομή με τις επιθέσεις της.
Η Δύση εργάστηκε πολύ επίπονα για να δημιουργήσει ένα σοβαρό σύστημα αεράμυνας για το Κίεβο, αλλά και αυτό καταστράφηκε.
Η Ρωσία υπερφόρτωσε την αμερικανική και ευρωπαϊκή αεράμυνα με επιθέσεις που πραγματοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα και με τη βοήθεια όπλων υψηλής τεχνολογίας.
Βλέπουμε σημάδια ανησυχίας και πανικού καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αρχίσει να σκέφτεται την παραγωγή νέων αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot», σημείωσε ο ειδικός.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία έχει αποδείξει ότι τα προηγμένα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας της Δύσης είναι πολύ πιο ευάλωτα από ότι πιστευόταν μέχρι τώρα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 50 μαζικά πλήγματα στο έδαφος της Ουκρανίας με όπλα ακριβείας και drones.
Οι στόχοι ήταν εγκαταστάσεις στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, στρατιωτικά αεροδρόμια, οπλοστάσια και στρατιωτικές τοποθεσίες.

David Sachs (Αμερικανός επενδυτής): Οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν πλέον πυραύλους Patriot όλοι εστάλησαν στην Ουκρανία

Λόγω των προμηθειών στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεμείνει από αντιαεροπορικούς πυραύλους και βλήματα πυροβολικού Patriot, δήλωσε ο Αμερικανός επιχειρηματίας και επενδυτής David Sachs.
«Μας τελείωσαν οι Patriots και οι οβίδες πυροβολικού.
Ήταν προβλέψιμο» τόνισε ο David Sachs.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι όταν οι πύραυλοι ATACMS και οι πύραυλοι κρουζ Tomahawk μεταφερθούν στο Κίεβο, «θα μας τελειώσουν και αυτοί».
Η αμερικανική εφημερίδα New York Times ανέφερε, επικαλούμενη αξιωματούχους από τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σύντομα δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να προμηθεύουν πυραύλους αναχαίτισης Patriot στο Κίεβο.
Όπως ανέφεραν οι New York Times, οι πύραυλοι για το συγκρότημα κοστίζουν «από δύο έως τέσσερα εκατομμύρια δολάρια ο καθένας».
Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Yuriy Ignat, είχε προηγουμένως αποκαλέσει τους αντιαεροπορικούς πυραύλους «ένα σπάνιο εμπόρευμα».

Yuriy Ignat (Πολεμική Αεροπορία Ουκρανίας): Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα παράδοσης F-16 από την Δανία

Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Yuriy Ignat, δήλωσε ότι δεν είδε καμία επίσημη δήλωση από τη Δανία σχετικά με την αναβολή της παράδοσης των μαχητικών F-16 στο Κίεβο, αναφέρει η Ukrayinska Pravda.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Berlingske ανέφερε, επικαλούμενη το υπουργείο Άμυνας της Δανίας, ότι η παράδοση των πρώτων F-16 στην Ουκρανία θα καθυστερήσει έως και έξι μήνες - μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2024.
Η Κοπεγχάγη σχεδίαζε αρχικά να στείλει αυτά τα αεροπλάνα την Πρωτοχρονιά του 2024.
«Κοιτάμε τον ιστότοπο του Υπουργείου Άμυνας της Δανίας - δεν έχω δει ούτε μια δήλωση.
Ως εκ τούτου, η δημοσίευση αναφέρεται σε ορισμένες από τις πηγές της. Ας δούμε όλες τις δηλώσεις όχι μέσω των μέσων ενημέρωσης, τα δυτικά μέσα μας εκπλήσσουν πολύ συχνά με κάποιες δηλώσεις που επικαλούνται τις πηγές τους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία αναμένει τη μεταφορά μαχητικών «την άνοιξη του 2024».
Η Δανία και η Ολλανδία ήταν οι πρώτες που συμφώνησαν να δώσουν στην Ουκρανία αμερικανικά μαχητικά F-16.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο θα λάβει μαχητικά αεροσκάφη από τρίτες χώρες μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των πιλότων.
Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kaisa Ollongren δήλωσε ότι τα πρώτα μαχητικά σχεδιάζεται να σταλούν στην Ουκρανία το 2024.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο


Μετά την κατάληψη της Mariinka άρχισε η μάχη για τη Georhiivka – Οι Ουκρανοί επιβεβαιώνουν τα ρωσικά εδαφικά κέρδη

Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την επίθεση σε διάφορες κατευθύνσεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειών της πόλης του Donetsk.
Στα τέλη του 2023, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Mariinka, η οποία ήταν ένα από τα κύρια προπύργια των δυνάμεων του Κιέβου για σχεδόν μια δεκαετία.
Τις πρώτες ημέρες του 2024, ο ρωσικός στρατός επιτυγχάνει νέα κέρδη στην περιοχή.
Στην κατεύθυνση του Donetsk οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας επεκτείνουν το προγεφύρωμα δυτικά, βορειοδυτικά και νότια της Mariinka.
Μετά την κατάληψη της Mariinka, τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στο χωριό Georhiivka.
Ήδη προχωρούν στο ανατολικό τμήμα του οικισμού.
«Στην κατεύθυνση του Kurahovo , τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το έδαφος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και της Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο ανατολικό τμήμα της Georhiivka.
Η προέλαση γίνεται σε τμήμα πλάτους έως 320 μέτρα σε βάθος 230 μέτρων», επιβεβαίωσαν οι ουκρανικές στρατιωτικές πηγές τα ρωσικά κέρδη.

mariinka_map_1.jpg

Ομηρικές μάχες στο Kupyansk – Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με 4 ταξιαρχίες, ρωσική απάντηση με πυροβολικό και αεροπορία

Σφοδρές μάχες μεταξύ του ρωσικού στρατού και των ουκρανικών δυνάμεων διεξάγονται στην κατεύθυνση του Kupyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τέσσερις επιθέσεις των Ουκρανών, σύμφωνα με το Ria Novosti.
Όπως αναφέρει η ρωσική ομάδα μάχης Δύση με αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού ανέκοψε τέσσερις επιθέσεις από τις δυνάμεις της 32ης, της 43ης, της 115ης μηχανοκίνητης και της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές της τους οικισμούς Sinkovka και Ivanovka στο Kharkiv και στο Terni της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Επιπλέον, τα ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν το προσωπικό δύο ταξιαρχιών πυραυλικής άμυνας στις περιοχές των οικισμών Kislovka και Melovoe στην περιοχή Kharkiv.
Πάνω από 50 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, δύο οχήματα μάχης πεζικού και τρία αυτοκίνητα καταστράφηκαν, επισημαίνει το Ria Novosti.
Συνολικά οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν πάνω από 300 στρατιώτες, 26 οχήματα και μια αποθήκη πυρομαχικών στην κατεύθυνση του Donetsk μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν επίσης ένα γαλλικής κατασκευής αυτοκινούμενο πυροβολικό Caesar, ένα αμερικανικό οβιδοβόλο M119 και μια αποθήκη πυρομαχικών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Γκρίζα ζώνη το Rabotino, ουκρανικές απώλειες στη Zaporizhia

Μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης, ο ουκρανικός στρατός έχασε τη στρατιωτική πρωτοβουλία και πέρασε στην άμυνα σχεδόν σε όλα τα μέτωπα συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Zaporizhia.
Το χωριό Rabotino, που τέθηκε υπό ουκρανικό έλεγχο πριν από μήνες, βρίσκεται ήδη στη γκρίζα ζώνη.
Αυτή είναι τώρα η κύρια κατεύθυνση της ρωσικής προέλασης στην περιοχή Zaporizhia.
Η ρωσική αναγνώριση επιβεβαιώνει ότι στα περίχωρα του οικισμού βρίσκονται συντρίμμια από δεκάδες τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα που είχαν εγκαταλειφθεί από Ουκρανούς στρατιώτες.
Αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος του ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού που τώρα σκουριάζει κοντά στο Rabotino.
Τις τελευταίες ημέρες του 2023, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν αρκετά χιλιόμετρα σε ένα ευρύ μέτωπο.
Κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο νότια και ανατολικά του Rabotino και απώθησαν τους Ουκρανούς από τις περιοχές δυτικά του Verbovoe.
Ενώ οι ουκρανικές προσπάθειες για αντεπίθεση αποκρούονται, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν ελαφρώς στην περιοχή, γύρω από το Rabotino.
Ως αποτέλεσμα των ρωσικών νικών, οι ουκρανοί στρατιωτικοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους στο Rabotino και ένα μεγάλο μέρος του χωριού βρέθηκε στη γκρίζα ζώνη.
Οι Ουκρανοί αποσύρονται προς τα βόρεια, ενισχύοντας την άμυνά τους.


Οι Ρώσοι με πυραύλους, πυροβολικό και drones τίναξαν στον αέρα ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών στο Nikolayev

Ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις, πυροβολικό και drones χτύπησαν ουκρανική αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Nikolayev και 109 μονάδες ουκρανικού πυροβολικού σε θέσεις βολής, όπως έκανε γνωστό το Tass.
«Πυραυλικές δυνάμεις, πυροβολικό και drones των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έπληξαν μια αποθήκη πυρομαχικών κοντά στον οικισμό Koblevo, στην περιοχή Nikolayev, καθώς και 109 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής», μετέδωσε η ίδια πηγή.
Ουκρανοί στρατιώτες και εξοπλισμός χτυπήθηκαν σε 117 περιοχές, ανέφερε το Tass.

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά αεροσκάφη μέσα σε 24 ώρες - Κατέστρεψε HIMARS και Neptune

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν τις τελευταίες 24 ώρες δύο ουκρανικά αεροσκάφη, όπως αναφέρει το Tass.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο αεροσκάφη της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας: ένα Su-25 κοντά στο Dnepropetrovsk και ένα Su-27 στο Krivoy Rog» μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Εξάλλου αναχαίτισε τις τελευταίες 24 ώρες 14 HIMARS και Uragan, καθώς και 6 αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune.
Επίσης κατερρίφθησαν 40 ουκρανικά drones.
Πύραυλοι και drones κατερρίφθησαν στο Kharkiv, το Lugansk και τη Zaporizhia.
Συνολικά, από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24/2/2022, οι Ουκρανοί μεταξύ άλλων έχουν χάσει 567 αεροσκάφη, 265 ελικόπτερα, 10.526 drones, 447 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και 14.506 άρματα μάχης.
Luhansk_Battle_Map_Draft_January_6_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_January_6_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_January_6_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_January_6_2024.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_January_6_2024.png

Pyatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_January_6_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης