Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Πρέπει να διαλυθεί το ΝΑΤΟ για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης

Philippot (Γάλλος πολιτικός): Πρέπει να διαλυθεί το ΝΑΤΟ για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης
Ο Philippot κατηγόρησε τα «γεράκια του ΝΑΤΟ» και την «μαριονέτα» τους Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky ότι προσπαθούν «μας εξαθλιώσουν και να στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς σε βέβαιο και αναίτιο θάνατο»
Σχετικά Άρθρα
Ενώ πολλά κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να ανταγωνίζονται τη Ρωσία συγκεντρώνοντας στρατεύματα στα σύνορά της και παρατείνοντας την σύγκρουση μέσω προμηθειών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, εκκλήσεις για διάλυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχία αρχίζουν να προέρχονται από τις ίδιες τις χώρες του μπλοκ.
Ο Γάλλος πολιτικός και ιδρυτής του κόμματος «Οι Πατριώτες», Florian Philippot ζήτησε να διαλυθεί η συμμαχία του ΝΑΤΟ για χάρη της ειρήνης.
Ο Philippot κατηγόρησε τα «γεράκια του ΝΑΤΟ» και την «μαριονέτα» τους Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky ότι προσπαθούν «μας εξαθλιώσουν και να στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς σε βέβαιο και αναίτιο θάνατο».
Εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ο Philippot τόνισε την ανάγκη επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης μέσω «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» το συντομότερο δυνατό και ζήτησε «την καταστροφή του ΝΑΤΟ για την παγκόσμια ειρήνη».
Επεσήμανε επίσης τις πρόσφατες αποκαλύψεις του απόστρατου Γάλλου στρατηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Bruno Clermont, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η Ρωσία έχει «σημαντική» αεροπορική υπεροχή στην ουκρανική σύγκρουση.
Ο Philippot σημείωσε ότι όσοι είχαν κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια γελοιοποιήθηκαν.
Ο Philippot επικρίνει εδώ και καιρό την υποστήριξη της χώρας του στο καθεστώς στο Κίεβο, υποστηρίζοντας τον Νοέμβριο ότι «η Γαλλία δεν πρέπει να αφήσει τον εαυτό της να εξαπατηθεί ούσα η τελευταία χώρα «σε πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης