Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία επιμένει χωρίς στοιχεία ότι η Ρωσία βομβάρδισε το Kharkiv με πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα

Η Ουκρανία επιμένει χωρίς στοιχεία ότι η Ρωσία βομβάρδισε το Kharkiv με πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα
Ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έπληξε την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα με πυραύλους που προμηθεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα
Σχετικά Άρθρα
Το γραφείο του εισαγγελέα της περιφέρειας του Kharkiv επιμένει ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία με πυραύλους που είχε προμηθευτεί από τη Βόρεια Κορέα, παρουσιάζοντας τα υποτιθέμενα θραύσματά τους.
Ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έπληξε την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα με πυραύλους που προμηθεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά στη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου του εισαγγελέα, είπε ότι ο πύραυλος, ένας από τους πολλούς που έπληξαν την πόλη του Kharkiv στις 2 Ιανουαρίου, ήταν οπτικά και τεχνικά διαφορετικός από τα ρωσικά μοντέλα.
«Η μέθοδος παραγωγής δεν είναι πολύ σύγχρονη.
Υπάρχουν παρεκκλίσεις από τους τυπικούς πυραύλους Iskander, που είδαμε στο παρελθόν σε πλήγματα στο Kharkiv.
Αυτός ο πύραυλος είναι παρεμφερής με έναν από τους βορειοκορεατικούς πυραύλους, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης επιδεικνύοντας τα απομεινάρια του.
Ο ίδιος είπε ότι ο πύραυλος ήταν κατά τι μεγαλύτερος σε διάμετρο σε σχέση με τον ρωσικό Iskander, ενώ η κεφαλή του, οι εσωτερικές ηλεκτρικές περιελίξεις και το πίσω τμήμα του πυραύλου επίσης είναι διαφορετικά.
«Αυτός είναι ο λόγος που τείνουμε προς την εκδοχή ότι αυτός πιθανόν να είναι ένας πύραυλος τον οποίο προμήθευσε η Βόρεια Κορέα», κατέληξε.
Αρνήθηκε πάντως να αναφέρει την ακριβή ονομασία του πυραύλου.
Η Ρωσία επιτέθηκε στο Kharkiv με πολλούς πυραύλους αυτή την εβδομάδα σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 60 σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με πυραύλους και drone μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης