Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποχώρησε ο ισραηλινός στρατός από το Βόρειο Τμήμα της Γάζας – Τακτική νίκη της Hamas

Αποχώρησε ο ισραηλινός στρατός από το Βόρειο Τμήμα της Γάζας – Τακτική νίκη της Hamas
Δημιουργούν ασφαλείς διαδρόμους για να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο φθοράς
Αποδίδει ο πόλεμος χαρακωμάτων στην πόλη της Γάζας από τη Hamas καθώς οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) αποσύρθηκαν σχεδόν πλήρως από το βόρειο τμήμα της, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen στις 6 Δεκεμβρίου 2024.
Οι δύο περιοχές στις οποίες εξακολουθούν να υπάρχουν ισραηλινά στρατεύματα είναι η περιοχή al-Toam και οι πύργοι al-Makousi, που εκτείνονται από τα βόρεια της Λωρίδας προς την πόλη της Γάζας, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή στο ειδησεογραφικό κανάλι με έδρα το Λίβανο, προσθέτοντας ότι η περιοχή είναι μια βασική οδός ανεφοδιασμού και απόσυρσης για τις Ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις - IDF.
Η πηγή σημείωσε επίσης ότι ο Ισραηλινός Στρατός δεν αποχώρησε από τη Δέκατη Οδό, που παρεμβάλλεται μεταξύ της πόλης της Γάζας και του κεντρικού τμήματος της Λωρίδας.
«Οι μαχητές της αντίστασης παρενοχλούν συνεχώς τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στους άξονες του βορρά και της Γάζας, κάτι που εμπόδισε τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής να δημιουργήσουν ασφαλείς θέσεις, ωθώντας τις να αποσυρθούν προς τον [οικισμό] Νετζαρίμ», είπε η πηγή.
Σύμφωνα με το Al Mayadeen στις περιοχές al-Bureij, al-Nuseirat, al-Maghazi, al-Mughraqa και Juhr al-Dik στην κεντρική Γάζα  λαμβάνουν χώρα μάχες  που συμπίπτουν με έντονα χτυπήματα από τις Ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις - IDF..
Κοντά στο διαχωριστικό τείχος με τα ισραηλινά εδάφη στα ανατολικά του Khan Younis, συγκεκριμένα στις πόλεις Khuzaa, Aabsan και Bani Suhaila, οι IDF δεν μπόρεσαν να επιτύχουν καμία πρόοδο λόγω των «επιχειρήσεων της Αντίστασης», σύμφωνα με την πηγή.
Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 6 Ιανουαρίου έδειξαν αρκετές κατεστραμμένες περιοχές στη βόρεια Γάζα μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης