Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Ρωσία για την Πολωνία που ζητά να σταλούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Οργή στην Ρωσία για την Πολωνία που ζητά να σταλούν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τις δυτικές χώρες να μεταφέρουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος
Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell συζήτησε την παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών Radoslaw Sikorski.
«Καλή συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας Radoslaw Sikorski», σημείωσε ο Borrell.
«Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να ενισχύσουμε τη στρατιωτική μας υποστήριξη στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους», πρόσθεσε.
Προηγουμένως, ο Sikorski κάλεσε τις δυτικές χώρες να μεταφέρουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova προειδοποίησε τη Βαρσοβία για την προκλητική πολεμική ρητορική.

Myśl Polska (Πολωνική εφημερίδα): Άμεσος κίνδυνος για Πολωνία με μία πιθανή κλιμάκωση

«Είναι απλώς ηχηρές δηλώσεις», είπε στο Sputnik ο Mateusz Piskorski, πολιτικός παρατηρητής και αρθρογράφος της εφημερίδας Myśl Polska.
«Θα πρέπει κανείς να έχει κατά νου ότι ούτε ο Josep Borrell ούτε ο Radoslaw Sikorski έχουν αυτού του είδους τα όπλα.
Επομένως, αυτές είναι απλώς ηχηρές δηλώσεις.
Εάν τέτοιες δηλώσεις γίνονταν από εκπροσώπους εκείνων των χωρών και οργανισμών που θα μπορούσαν πραγματικά θεωρητικά και δυνητικά να στείλουν τέτοια όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, τότε αυτό θα μπορούσε να ληφθεί σοβαρά υπόψη, δεν συμβάλλει, ας πούμε, στη μείωση του επιπέδου κλιμάκωσης της σύγκρουσης, αλλά, παρόλα αυτά, είναι απλώς ρητορική», σημείωσε.
Επιπλέον, φαίνεται ότι η παροχή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο δεν ανταποκρίνεται στα εθνικά συμφέροντα της Πολωνίας, δεδομένου ότι πέρυσι ένα άγνωστο εναέριο αντικείμενο από την Ουκρανία παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και έπεσε στο έδαφός της.
«Οποιαδήποτε κλιμάκωση και συνέχιση της ένοπλης σύγκρουσης στο έδαφος της Ουκρανίας έρχεται σε σαφή αντίθεση με τα συμφέροντα της Πολωνίας και την ασφάλειά της», τόνισε ο Piskorski.
«Ως εκ τούτου, προσωπικά πιστεύω ότι είναι προς το υπαρξιακό συμφέρον της Πολωνίας να τερματίσει πραγματικά τη σύγκρουση.
Τουλάχιστον, το ένοπλο στάδιο της σύγκρουσης.
Επομένως, οποιεσδήποτε προσπάθειες κλιμάκωσης της σύγκρουσης μπορεί να ωθήσουν την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, στο χείλος μιας άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πρόκειται για άμεσο κίνδυνο κυρίως για την Πολωνία, δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης», τόνισε.
Συνεχίζοντας παρατήρησε ότι η Βαρσοβία δεν βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Ρωσία.
Η Μόσχα έχει μηδενικές εδαφικές, πολιτικές ή άλλες αξιώσεις έναντι της Βαρσοβίας και ως εκ τούτου, «γενικά να αντιλαμβάνεται τη Ρωσία ως εχθρό και απειλή από τη Βαρσοβία είναι εντελώς παράλογο», υπογράμμισε.
«Δυστυχώς, η πολωνική πολιτική τάξη έχει βυθιστεί σε αυτόν τον παραλογισμό για 30 χρόνια, παρά όλα τα προφανή γεγονότα και το γεγονός ότι τώρα δεν υπάρχουν σημαντικές αντιφάσεις μεταξύ της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Ρωσίας και της Πολωνίας.
Δυστυχώς, παρά τα γεγονότα αυτά, η κυρίαρχη πολιτική κύκλοι της Πολωνίας επαναλαμβάνουν συνεχώς αυτήν την αβάσιμη θέση για την υπάρχουσα ρωσική απειλή κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης