Τελευταία Νέα
Διεθνή

Karins (Λετονία): Σε «Λίμνη του ΝΑΤΟ» θα μετατρέψει η Συμμαχία τη Βαλτική Θάλασσα - Θα την «κλείσει» στη Ρωσία

Karins (Λετονία): Σε «Λίμνη του ΝΑΤΟ» θα μετατρέψει η Συμμαχία τη Βαλτική Θάλασσα - Θα την «κλείσει» στη Ρωσία
Το Δυτικό Στρατιωτικό Μπλοκ προσπαθεί να το κάνει να μοιάζει σαν να «κατέχει» τη Βαλτική Θάλασσα τονίζει σε δηλώσεις του ο Λετονός ΥΠΕΞ
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Krisjanis Karins υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ θα κυριαρχήσει στη Βαλτική Θάλασσα μόλις η Σουηδία γίνει επίσημα μέλος του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ.
Η ένταξη της Σουηδίας πρόκειται να μετατρέψει τη Βαλτική Θάλασσα σε «λίμνη του ΝΑΤΟ», είπε η Karins κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό μέσο ενημέρωσης, επιμένοντας στην ανάγκη περιορισμού της Ρωσίας.
Ο Λετονός πολιτικός, ο οποίος επί του παρόντος επιδιώκει να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, προσπάθησε να παρουσιάσει τη Ρωσία ως απειλή και υποστήριξε ότι απαιτείται μια μακροπρόθεσμη στρατηγική περιορισμού κατά της Μόσχας.

Ο Karins δεν είναι ο μόνος πολιτικός που περιέγραψε τη Βαλτική Θάλασσα ως «λίμνη του ΝΑΤΟ» στον απόηχο της κίνησης της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο μπλοκ.

Τον περασμένο Μάιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Margus Tsakhna χρησιμοποίησε αυτόν ακριβώς τον όρο σε συνέντευξή του στο Newsweek καθώς τόνισε τη σημασία των «γειτονικών χωρών τόσο μεγάλων όσο η Φινλανδία και η Σουηδία και ισχυρές όσο είναι, στην ίδια συμμαχία» με τη χώρα του.
Η ζημιά στον αγωγό Balticconnector τον περασμένο Οκτώβριο ώθησε επίσης τον Λετονό Πρόεδρο Edgars Rinkevics να δηλώσει ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να κλείσει τη Βαλτική Θάλασσα για τη Ρωσία εάν η Μόσχα ήταν υπεύθυνη για την καταστροφή του αγωγού.
Ωστόσο, ο συνταξιούχος αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και πρώην αναλύτρια του Πενταγώνου Karen Kwiatkowski εξέφρασε νωρίτερα τον σκεπτικισμό της σχετικά με τις επανειλημμένες προσπάθειες του ΝΑΤΟ να δώσει σήμα στη Ρωσία ότι το μπλοκ υποτίθεται ότι κατέχει τώρα τη Βαλτική Θάλασσα, σημειώνοντας ότι οι νεότερες προσθήκες του ΝΑΤΟ, καθώς και οι Βαλτικές χώρες έλλειψη σημαντικών ναυτικών δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης