Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος και οργή στην Τουρκία για το Ισραήλ – Εξαρθρώθηκε πολυπλόκαμο δίκτυο της Mossad, πάνω από 15 συλλήψεις

Σάλος και οργή στην Τουρκία για το Ισραήλ – Εξαρθρώθηκε πολυπλόκαμο δίκτυο της Mossad, πάνω από 15 συλλήψεις
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις ενώ οι προσαγωγές υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ έφτασαν τις 34
Σχετικά Άρθρα
Ένα εκτεταμένο δίκτυο της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad δρούσε στην Τουρκία, όπως αποκαλύφθηκε από τις συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η αστυνομία της γειτονικής χώρας.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις ενώ οι προσαγωγές υπόπτων για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ έφτασαν τις 34.
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων επιχειρήσεων σε οκτώ επαρχίες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από έρευνα της τουρκικής αντιτρομοκρατικής με επίκεντρο τη διεθνή κατασκοπεία.
Οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τους υπόπτους που φέρονται ότι συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως αναγνώριση, επιτήρηση, επίθεση και απαγωγή για λογαριασμό της Mossad νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Οι ταυτόχρονες επιδρομές σε 57 διευθύνσεις σε οκτώ επαρχίες είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους.
Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν επίσης μεγάλη ποσότητα συναλλάγματος, όπλα χωρίς άδεια και ψηφιακό υλικό.

Το σχέδιο αλύπητης βίας της Mossad


Εντολή να εξολοθρεύσουν τους ηγέτες της Hamas που έχουν διαφύγει από τη Γάζα και είναι διασκορπισμένοι ανά τον κόσμο έχουν τα στελέχη της Mossad και άλλες μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Wall Street Journal.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, όταν τελειώσει ο πόλεμος, θα υπάρξει μια ανηλεής καταδίωξη των μαχητών και των αξιωματούχων που ευθύνονται για τις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου, δήλωσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Με mandate λοιπόν του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, οι κορυφαίες υπηρεσίες κατασκοπείας του Ισραήλ επεξεργάζονται σχέδια για να κυνηγήσουν τους ηγέτες της Hamas που ζουν στον Λίβανο, την Τουρκία και το Κατάρ, το μικρό έθνος του Κόλπου που επέτρεψε στην τρομοκρατική ομάδα να διατηρεί πολιτικό γραφείο στη Ντόχα επί μια δεκαετία.
Υπενθυμίζεται πως ανάλογες επιχειρήσεις έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν, με ισραηλινούς πράκτορες να κυνηγούν Παλαιστίνιους μαχητές στη Βηρυτό ντυμένοι γυναίκες, ενώ σε μια τέτοια μυστική αποστολή είχε δολοφονηθεί ηγέτης της Hamas στο Ντουμπάι.
Το Ισραήλ χρησιμοποίησε παγιδευμένο αυτοκίνητο για να δολοφονήσει ηγέτη της Hezbollah στη Συρία και ένα τηλεκατευθυνόμενο τουφέκι για να σκοτώσει έναν πυρηνικό επιστήμονα στο Ιράν, σύμφωνα με πρώην Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Πέπλο προστασίας

Επί χρόνια, χώρες όπως το Κατάρ, ο Λίβανος, το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία παρέχουν στη Hamas ένα πέπλο προστασίας, ενώ και το Ισραήλ απέφευγε να βάλει στο στόχαστρο Παλαιστίνιους μαχητές για να αποφύγει τυχόν πρόκληση διπλωματικών κρίσεων.
Ωστόσο, οι καιροί πλέον έχουν αλλάξει.
Πλέον, στο κάδρο μπαίνει ξανά εκ των ηγετών της Hamas Khaled Meshaal, εναντίον του οποίου είχε υπάρξει δολοφονική απόπειρα με δηλητήριο το 1997, αλλά και ο πνευματικός ηγέτης της οργάνωσης Sheikh Ahmed Yassin.
Προς έκπληξη ορισμένων Ισραηλινών αξιωματούχων που θέλουν τα τελευταία σχέδια να παραμείνουν μυστικά, ο Netanyahu ανακοίνωσε τις προθέσεις του σε πανεθνική ομιλία στις 22 Νοεμβρίου.
«Έχω δώσει εντολή στη Mossad να ενεργήσει εναντίον των αρχηγών της Hamas όπου κι αν βρίσκονται» είπε.
Στην ίδια ομιλία, ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε ότι οι ηγέτες της Hamas είναι ζωντανοί νεκροί και ζουν με «δανεικό χρόνο».
«Θα πεθάνουν», είπε. «Ο αγώνας είναι παγκόσμιος και αφορά τόσο τους τρομοκράτες στη Γάζα όσο και αυτούς που πετούν με ακριβά αεροπλάνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης