Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ βυθίζεται μαζί με την Ουκρανία στον πόλεμο της Κριμαίας – Ταπεινωτική ήττα από τη Ρωσία και φιάσκο με τους Neptunes

Το ΝΑΤΟ βυθίζεται μαζί με την Ουκρανία στον πόλεμο της Κριμαίας – Ταπεινωτική ήττα από τη Ρωσία και φιάσκο με τους Neptunes
Το ΝΑΤΟ συμμετέχει ενεργά και καθοδηγεί τις επιθέσεις των Ουκρανών επομένως χρεώνεται και τις συνεχείς ήττες στη Μαύρη Θάλασσα
Σχετικά Άρθρα
Εν μέσω των συνεχιζόμενων και εντεινόμενων καταστροφικών χτυπημάτων της Ρωσίας στην ουκρανική στρατιωτική υποδομή, οι δυνάμεις του Κιέβου επιχείρησαν με την έλευση του 2024 επιθέσεις στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Στις 3 Ιανουαρίου, έγινε εισβολή αναγνωριστικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ γύρω από την Κριμαία.
Το Bombardier Challenger, το RQ-4B Global Hawk, το Boeing P-8A Poseidon συμμετείχαν σε μια μεγάλη επιχείρηση αναγνώρισης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Τα περισσότερα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από τις ρουμανικές και τουρκικές ακτές.
Τα αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ είχαν ως επιχειρησιακό στόχο να καθοδηγήσουν τις επιθέσεις των Ουκρανών με πυραύλους και drones.

Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν

Την ίδια μέρα σημειώθηκε και η πρώτη απόπειρα επίθεσης στη χερσόνησο.
Τουλάχιστον 6 πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων των τροποποιημένων S-200 και Neptunes, καταρρίφθηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στη Σεβαστούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταρρίφθηκε και το ουκρανικό Su-24 που συμμετείχε στην επίθεση.
Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός δεν σχολίασε επίσημα το περιστατικό, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.
Στις 4 Ιανουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις συντονιζόμενες από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ εξαπέλυσαν άλλη μια μαζική επίθεση στη χερσόνησο σε μια προσπάθεια να υπερφορτώσουν τη ρωσική αεράμυνα.
poseidon.jpg
Το δεύτερο κύμα με Storm Shadows και πυραύλους - δόλωμα

Το βράδυ, τουλάχιστον 10 ουκρανικοί πύραυλοι καταστράφηκαν πάνω από τη δυτική ακτή.
Οι περισσότεροι από τους ουκρανικούς πυραύλους ήταν Storm Shadows, συνοδευόμενοι από αρκετούς αναλώσιμους πυραύλους - δόλωμα.
Μετά την αποτυχία της πυραυλικής επίθεσης, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν μαζικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Την επόμενη μέρα 36 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία ενώ ένα ακόμη καταστράφηκε κοντά στη ρωσική πόλη Novorossiysk, όπου εδρεύει ο ρωσικός στόλος.
Ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι μαχητικά F-16 του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στις πρόσφατες επιθέσεις.
Μάλιστα τα νατοϊκά αεροσκάφη εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.
f16.jpg

Ταπεινωτική ήττα και φιάσκο με Neptune

Αυτό συνιστά μία πολύ επικίνδυνη εκτροπή – κλιμάκωση, η οποία μπορεί να επιφέρει ρωσικά αντίποινα στο έδαφος του ΝΑΤΟ.
Παρά την ταπεινωτική ήττα στη μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων αεράμυνας
, η Ουκρανία δεν σταματά τις προσπάθειες επίθεσης στη χερσόνησο.
Το μεσημέρι της 5ης Ιανουαρίου, ο ουκρανικός αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune καταρρίφθηκε πάνω από τα βορειοδυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
Οι προσπάθειες της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ να εξαπολύσουν πιο μαζικές επιθέσεις είναι πιθανό να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες αλλά το πρώτο κύμα του 2024 δείχνει πώς μάλλον είναι καταδικασμένες.
russian_1.JPG


Μπαράζ ρωσικών χτυπημάτων

Το τέλος του 2023 και οι πρώτες ημέρες του 2024 σημαδεύτηκαν από μια σειρά μεγάλης κλίμακας χτυπήματα εναντίον ουκρανικών στρατευμάτων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.
Από τις 30 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 5 Ιανουαρίου 2024
, η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε 41 μαζικές επιθέσεις και 1 χτύπημα ακριβείας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Οι στόχοι περιελάμβαναν κέντρα λήψης αποφάσεων, το εναπομείναν στρατιωτικο- βιομηχανικό σύμπλεγμα, αεροδρόμια, οπλοστάσια, δεξαμενές καυσίμων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και χώρους ανάπτυξης στρατιωτικών μονάδων.
Τα συγκεκριμένα πλήγματα κατέστρεψαν πολλές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Κιέβου.
Είναι φανερό ότι ο ρωσικός στρατός αύξησε σημαντικά τον αριθμό των καθημερινών χτυπημάτων τις τελευταίες ημέρες.
Ωστόσο, σε σύγκριση με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις επίσημες εκθέσεις του ρωσικού υπουργείου Άμυνας εβδομάδες νωρίτερα, η ένταση των ρωσικών χτυπημάτων παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη: Από τις 23 Δεκεμβρίου έως τις 29 Δεκεμβρίου 2023,
οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν 50 μαζικά πλήγματα και ένα πλήγμα με όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2023
, πραγματοποίησαν 39 μαζικά πλήγματα με όπλα ακριβείας και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικός στρατός υφίσταται συνεχώς μεγάλες απώλειες, αλλά το Κίεβο τις αποκρύπτει.

Ουκρανικές απώλειες – Ρωσικό προβάδισμα

Το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτικών παραμένει χαμηλό.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, 13 Ουκρανοί στρατιώτες παραδόθηκαν, συμπεριλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών στην κατεύθυνση Kupyansk.
Εν μέσω των συνεχιζόμενων χτυπημάτων στα μετόπισθεν της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει την καταστροφή ουκρανικών δυνάμεων και στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στην πρώτη γραμμή.
Οι ρωσικές δυνάμεις διατηρούν το στρατιωτικό προβάδισμα προς όλες σχεδόν τις κατευθύνσεις.
Στην κατεύθυνση Kupyansk,
οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 485 στρατιωτικούς, 6 άρματα μάχης, 11 τεθωρακισμένα οχήματα, 24 αυτοκίνητα, 7 Olkha και Vampire MLRS.
Στο Krasny Liman,
οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν σε πάνω από 690 στρατιωτικούς, 2 τανκς, 11 τεθωρακισμένα οχήματα και 24 αυτοκίνητα.
Στο Donetsk έ
χασαν 4 άρματα μάχης, 17 τεθωρακισμένα οχήματα, 64 αυτοκίνητα και 26 μονάδες πυροβολικού μέσα σε μια εβδομάδα.
Οι απώλειες σε προσωπικό εκεί υπολογίζονται από τους Ρώσους σε 1990.
Στο νότιο Donetsk
οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 950 στρατιωτικούς, 12 τεθωρακισμένα οχήματα, 27 οχήματα και 17 μονάδες πυροβολικού.
Στη Zaporizhia οι Ουκρανοί
απώλεσαν έως 350 στρατιώτες, 1 άρμα μάχης, 15 τεθωρακισμένα οχήματα, 18 αυτοκίνητα και 8 μονάδες πυροβολικού.
Στην κατεύθυνση Kherson
χάθηκαν έως και 225 Ουκρανοί στρατιώτες, 1 άρμα μάχης, 2 τεθωρακισμένα οχήματα, 28 αυτοκίνητα, 14 σκάφη, το σύστημα αεράμυνας Buk-M1 και 11 μονάδες πυροβολικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης