Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 177 επιβάτες λόγω αποκόλλησης παραθύρου

ΗΠΑ: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με 177 επιβάτες λόγω αποκόλλησης παραθύρου
Επιθεωρήσεις και στα 65 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9  θα πραγματοποιήσει μετά το περιστατικό η Alaska Airlines , η οποία γνωστοποίησε την προσωρινή καθήλωσή τους στο έδαφος
Αναγκαστική προσγείωση στο Oregon των ΗΠΑ πραγματοποίησε ένα Boeing 737 Max 9 της εταιρείας Alaska Airlines με 177 επιβαίνοντες την Παρασκευή 5/1, επειδή αποκολλήθηκε το πάνελ ενός παραθύρου 35 λεπτά μετά την απογείωση.
Πρόκειται για την πτήση 1282 που απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Portland στις 17:00 (τοπική ώρα, 03:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) με προορισμό το Ontario στην California, προτού επιστρέψει με ασφάλεια, «αφού το πλήρωμα ενημέρωσε για πρόβλημα στην πίεση» της καμπίνας, ανέφερε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).
Πάντως, οι εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα παράθυρο του αεροσκάφους και ένα κομμάτι του τοίχου να έχουν αποκολληθεί, ενώ στην καμπίνα είχαν πέσει οι μάσκες οξυγόνου.
BBC_1.JPG
Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, η FAA και η Alaska Airlines διαβεβαίωσαν ότι ερευνούν το περιστατικό.
«Το αεροσκάφος επέστρεψε για να προσγειωθεί με ασφάλεια στο διεθνές αεροδρόμιο του Portland με 171 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία.
«Αν και αυτού του είδους τα περιστατικά είναι σπάνια, το προσωπικό καμπίνας μας είναι εκπαιδευμένο και προετοιμασμένο για να αντιμετωπίσει με ασφάλεια αυτό το συμβάν», πρόσθεσε.
al2.JPG
Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, το Boeing 737 Max 9 απογειώθηκε ακριβώς στις 17:07 τοπική ώρα με προορισμό το Οντάριο της Καλιφόρνια, προτού επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Portland περίπου 20 λεπτά αργότερα.
Η κατασκευάστρια εταιρεία του αεροσκάφους, η αμερικανική Boeing, έγραψε στο Χ ότι συγκεντρώνει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, προσθέτοντας ότι τεχνική ομάδα της είναι στη διάθεση των ερευνητών.

Καθηλωμένα στο έδαφος και τα 65 αεροσκάφη της Alaska Airlines

Επιθεωρήσεις
και στα 65 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9  θα πραγματοποιήσει μετά το περιστατικό η αεροπορική εταιρεία, η οποία γνωστοποίησε την προσωρινή καθήλωσή τους στο έδαφος.
Ανακοινώνοντας την προσωνική καθήλωση των 65 αεροπλάνων, ο διευθύνων σύμβουλος της Alaska Airlines, Ben Minicucci, δήλωσε ότι «κάθε αεροσκάφος θα επιστραφεί σε υπηρεσία μόνο μετά την ολοκλήρωση των πλήρους επιθεωρήσεων συντήρησης και ασφάλειας», κάτι που θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Minicucci εξήρε τις προσπάθειες των 6 μελών του πληρώματος στην πτήση, η οποία είχε φτάσει τα 16.000 πόδια (4.876 μέτρα) όταν ξεκίνησε την έκτακτη κάθοδό της.
«Η καρδιά μου είναι σε όσους βρίσκονταν σε αυτήν την πτήση - λυπάμαι πολύ για αυτό που βιώσατε», σημείωσε ο Minicucci.

al3.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης