Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Έντεκα συλλήψεις για τις βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Κερμάν

Ιράν: Έντεκα συλλήψεις για τις βομβιστικές επιθέσεις στην πόλη Κερμάν
«Θα σας βρούμε όπου και αν είστε», διαμηνύει ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, υποστράτηγος Hossein Salami
Σχετικά Άρθρα
Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έντεκα άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στις δύο βομβιστικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 100 άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας τελετής στη μνήμη του στρατηγού Qassem Soleimani.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη στην πόλη Κερμάν του νοτιοανατολικού Ιράν.
Το υπουργείο Πληροφοριών του Ιράν ανέφερε σήμερα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα στην Κερμάν που παρείχαν υποστήριξη στους δύο βομβιστές αυτοκτονίας.
Άλλοι εννέα ύποπτοι συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές του Ιράν.
Οι επιθέσεις στην Κερμάν ήταν οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στο Ιράν μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
Ο ένας από τους βομβιστές ήταν Τατζίκος.
Σήμερα έγιναν πολλές κηδείες των θυμάτων, με τους συγγενείς τους να κλαίνε πάνω από τα φέρετρα και το πλήθος να φωνάζει «εκδίκηση, εκδίκηση», σύμφωνα με τα πλάνα που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση.
«Θα σας βρούμε όπου και αν είστε», είπε ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, υποστράτηγος Hossein Salami, στην ομιλία του σε μια κηδεία στην Κερμάν.
Ο πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi είπε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι οι ιρανικές δυνάμεις «θα αποφασίσουν το πού και πότε θα αναλάβουν δράση».
Το 2022 το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση σε ένα σιιτικό ιερό του Ιράν όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.
Το 2017 η τζιχαντιστική οργάνωση είχε επιτεθεί επίσης στο κοινοβούλιο και στον τάφο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αγιατολάχ Ruhollah Khomeini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης