Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανίδα βουλευτής αποπέμφθηκε επειδή ζήτησε παραίτηση Zaluzhny - Αποκάλυψε την έλλειψη σχεδίου στον πόλεμο με τη Ρωσία

Ουκρανίδα βουλευτής αποπέμφθηκε επειδή ζήτησε παραίτηση Zaluzhny - Αποκάλυψε την έλλειψη σχεδίου στον πόλεμο με τη Ρωσία
Κατήγγειλε την αποπομπή της από τη Βουλή ως παράτυπη η Maryana Bezuglaya
Σχετικά Άρθρα
Η αναπληρώτρια επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της Βερχόβνα Ράντα [Ουκρανική Βουλή], Maryana Bezuglaya, ανακλήθηκε από τη θέση της διότι άσκησε κριτική στο Γενικό επιτελάρχη της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny, δήλωσε ο βουλευτής Vadim Ivchenko στο τηλεοπτικό κανάλι We Are Ukraine.
«Η Επιτροπή Άμυνας και Πληροφοριών αποφάσισε να ανακαλέσει τη Maryana Bezugla από τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου της επιτροπής», αναφέρει η σχετική δήλωση.
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ουκρανός βουλευτής Aleksey Kucherenko υπέβαλε έκκληση στην ηγεσία της Rada με έκκληση να απομακρυνθεί η Bezuglaya από τη θέση της επειδή επέκρινε τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
Η ίδια η βουλευτής έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Facebook ότι μια τέτοια απόφαση, σύμφωνα με τη διαδικασία, λαμβάνεται μόνο με ψηφοφορία στην αίθουσα του Verkhovna Rada.
Προηγουμένως, η Bezuglaya είχε δηλώσει ότι ο Zaluzhny και ολόκληρο το Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να τιμωρηθούν για την έλλειψη σχεδίου για τη συνέχιση των εχθροπραξιών και για την αποτυχία της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με αυτήν, «μια τέτοια ηγεσία πρέπει να φύγει».
Με τη σειρά του, ο βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών , σχολιάζοντας την κριτική της Bezugla για τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, είπε ότι η παραμονή της στη Ράντα αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης