Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές από τη Μεγάλη Βρετανία: Η Βόρεια Κορέα θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα για τη στρατιωτική βοήθεια στον Putin

Απειλές από τη Μεγάλη Βρετανία: Η Βόρεια Κορέα θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα για τη στρατιωτική βοήθεια στον Putin
«Η Ρωσία παραβίασε πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» διαμηνύει ο Βρετανός ΥΠΑΜ
Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για τη στήριξη της Ρωσίας, μια ημέρα αφότου οι ΗΠΑ επίσης κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί πυραύλους που προμήθευσε η Πιονγκγιάνγκ στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.
«Ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του στη Ρωσία, αναγκάζοντας τον Putin στην ταπείνωση του να στραφεί στη Βόρεια Κορέα για να συνεχίσει την παράνομη εισβολή του», είπε ο Shapps την Παρασκευή 5/1.
«Με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία παραβίασε πολλές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας άλλης περιοχής του κόσμου. Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα». διεμήνυσε στη Μόσχα.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι διέθετε πληροφορίες που δείχνουν ότι η Βόρεια Κορέα «παρείχε πρόσφατα στη Ρωσία εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων και αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν εκτοξεύσει «τουλάχιστον έναν από αυτούς τους βορειοκορεατικούς πυραύλους στην Ουκρανία» στις 30 Δεκεμβρίου.
Ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου επέκρινε τη Μόσχα, λέγοντας ότι η χρήση βορειοκορεατικών όπλων ήταν «ενδεικτική της απομόνωσής της στην παγκόσμια σκηνή και ένδειξη της απελπισίας της» και «της παραβίασης πολλαπλών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ — τα οποία η Ρωσία υποστήριξε ως μόνιμο μέλος».
Το Λονδίνο προέτρεψε επίσης τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει την προμήθεια όπλων στη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης